Dimecres, 24 d'abril de 2024
seguretat

Condecoren al policia local de Tremp, Lluís Oliva

L'agent ha rebut una felicitació pública durant el passat Dia de les Esquadres per socórrer una viatgera a l’aeroport del Prat

Redacció Vielha | 20 d'octubre de 2021 a les 10:58
Oliva, segon per la dreta, amb altres Mossos i policies guardonats durant el Dia de les Esquadres | ACN
El policia local de Tremp, Lluís Oliva, ha estat condecorat aquest dimarts a Vielha durant la festa anual de la Policia Autonòmica de Catalunya, coneguda com el Dia de les Esquadres. En aquesta festa es fa entrega de les distincions i condecoracions als policies que han destacat el darrer any. Lluís Oliva ha estat guardonat per haver socorregut en primera intervenció una viatgera, l'octubre del 2019, a l'Aeroport del Prat mentre es trobava fora de servei.

La felicitació rebuda és la recompensa d'una actuació meritòria i que, segons la instrucció 1/2014, Oliva n'és creditor per haver "tingut alguna actuació policial rellevant en l'execució, que hagi implicat un risc per a ells mateixos o per a terceres persones". També van ser guardonats per la seva actuació a l'Àrea Bàsica Policial 14 agents del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Taula de treball per frenar els botellots


En el marc d'aquesta jornada, el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, ha anunciat la creació d'una taula de treball per frenar els botellots. Pérez ha dit que estarà constituïda per responsables de diferents àmbits com ara els de la seguretat i emergències i alcaldes de municipis afectats, entre molts altres.

Un dels objectius és fer pedagogia entre els joves i insistir que passar-ho bé no ha d'anar de la mà d'actes vandàlics. El delegat ha explicat que, arran de la preocupació dels alcaldes per la celebració de botellots i no saber com afrontar aquesta situació, es va decidir crear aquesta taula. Pérez creu que ha d'anar més enllà dels cossos de seguretat i s'ha de treballar també per tal de donar solució als joves a través de pedagogia i consciència de l'espai públic.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació