Dimecres, 24 d'abril de 2024
violència masclista

​Demanen 13 anys i mig de presó a un home acusat de maltractar, amenaçar i violar la dona a Tremp

L’home, de 28 anys, té antecedents per violència familiar i el judici es farà el 14 d'octubre a l'Audiència de Lleida

Redacció Tremp | 9 d'octubre de 2021 a les 07:53
Pla obert dels jutjats de Lleida | ACN
La Fiscalia demana 13 anys i mig de presó a un home de 28 anys, nascut a l'Equador, acusat de maltractar, amenaçar i violar la dona, al domicili familiar, a Tremp. Segons la Fiscalia, de manera regular -fins al setembre de 2019- l'acusat, quan s'enfadava, colpejava, empentava i insultava la parella i l'acusava d'arribar tard perquè es veia amb un altre.

A més, afegeix l'acusació, l'home exigia a la dona el compliment d'uns horaris i li deia amb qui podia o no quedar i quina roba es podia o no posar. L'acusat té antecedents ja que al febrer de 2017 va ser condemnat per un delicte de violència en l'àmbit familiar a 36 dies de treballs en benefici de la comunitat que no ha complert. El judici es farà el 14 d'octubre a l'Audiència de Lleida.

L'home serà jutjat per un delicte de violència física i psíquica habitual amb l'agreujant d'haver estat comesa al domicili (2,5 anys de presó), un delicte d'agressió sexual amb l'agreujant de parentesc (10 anys) i un delicte de maltractament d'obra en l'àmbit familiar (1 any), després d'uns fets ocorreguts al setembre de 2019.

Els fets es remunten a fa dos anys


Concretament, el 23 de setembre de 2019, cap a les 23h de la nit, segons l'escrit del ministeri públic, l'acusat es va enfadar perquè la dona va arribar tard de treballar i la va agafar pel coll, la va tirar al llit i la va obligar a mantenir relacions sexuals tot i que ella no deixava de dir que no.

El 28 de setembre, cap a les dues de la matinada, l'acusat va anar al bar on estava la seva parella, la va agafar fortament del braç i li va dir "ja veuràs a casa". Cap a les quatre de la matinada li va tirar les coses per l'escala i li va impedir que entrés a casa. Quan ella va aconseguir entrar, la va amenaçar amb un ganivet i li va propinar dos cops de puny.

Després d'aquests fets, el 29 de setembre, el jutjat va emetre una ordre en què prohibia l'acusat comunicar-se o acostar-se a menys de 300 de la dona i de la casa que compartien a Tremp. 

A més de la pena de presó, la Fiscalia també demana que es prohibeixi l'home comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la dona durant set anys quan surti de la presó, que se li prohibeixi la tinença d'armes durant tres anys i que se li imposin sis anys de llibertat vigilada quan l'home surti de la presó.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació