Diumenge, 16 de juny de 2024
abocament

Localitzat un dipòsit il·legal d'amiant en una nau industrial de Tremp

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil hi han trobat materials deteriorats i a la intempèrie que suposen un risc per a la salut

Redacció Tremp | 6 d'octubre de 2021 a les 14:58
Imatge d’alguns fragments d’amiant localitzats a Tremp | Seprona
Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han localitzat un dipòsit incontrolat d'amiant als voltants d'una nau industrial abandonada situada a Tremp. La troballa es va produir a finals de setembre i el material era accessible per tothom, ja que la major part del recinte estava sense tancar.

D'entre la multitud de deixalles, es van comptabilitzar fins a 150 plaques de diferents mides, a més de diversos dipòsits i tubs de fibrociment. El material estava desgastat o fracturat i es trobava a la intempèrie i a pocs metres d'una estació de servei, diversos habitatges i comerços, fet que suposa un greu risc per al medi ambient i la salut. Per tot plegat, es va aixecar una acta d'infracció administrativa.

La finca és propietat d'una empresa amb domicili social a Barcelona i els agents del Seprona van enviar l'acta a l'Agència de Residus de Catalunya. Aquest no és l’únic abocament localitzat pel Seprona els últims dies al Pirineu. Pocs dies abans també es va localitzar un mur d'uns vint metres de longitud fet amb plaques de fibrociment amb amiant tirat en una finca rústica situada al polígon industrial de les Valls de Valira (l'Alt Urgell). 

 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació