Dijous, 18 d'abril de 2024
cervesa

La nova cervesa «Pallaresa» es presenta en societat

Ha estat elaborada per la família Pifarré, descendents per part materna de Casa Batlle d'Estaon

Redacció Estaon | 4 d'octubre de 2021 a les 11:45
Dues ampolles de la nova cervesa artesana amb ecos pallaresos | Granja Pifarré
Aquest dissabte, a la Fira de Sant Miquel de Lleida, s'ha presentat la nova cervesa artesana Pallaresa. Ha estat elaborada per la família Pifarré, de l'horta lleidatana i descendents "orgullosos" de Casa Batlle d'Estaon, al Pallars Sobirà. Aquesta família cultiva ordi cerveser per alimentar les seves vaques, i els germans Pere, Carlos i Joan s'han decidit a transformar aquest ordi en una cervesa artesana de proximitat.

La raó del seu nom respon al projecte de Granja Pifarré com a espai visitable d'11 races diferents de vaques. Però n'hi ha una de molt especial per a ells: la raça de vaca pallaresa, una espècie ancestral i autòctona del Pirineu que s'ha recuperat durant els darrers anys i que està en perill d'extinció. El 2016, aquesta granja va incorporar una vedella de raça pallaresa amb la iniciativa de donar suport a la tasca de recuperació d'aquesta raça lligada a la tradició ramadera del Pallars.

La pilsen Pallaresa és una cervesa totalment natural, sense cap classe d'additiu ni conservant, fresca, de color daurat, de gust agradable i amb poc llúpol, la qual cosa la fa poc amargant i més agradable a la majoria de paladars. Es tracta, a més, d'una cervesa artesana filtrada per decantació i sense mètodes industrials, elaborada amb col·laboració de la factoria de cerveses artesana Click&Brew.

Des de Granja Pifarré recorden que entre els anys 50 i 60 del segle passat, Lleida va acollir milers de pallaresos i pallareses que van abandonar la duresa del Pirineu per establir-se en una plana pròspera que s'havia activat econòmicament gràcies a la fruita. La gent del Pallars va aportar cultura ramadera a l'Horta i en moltes explotacions es van fer granges de vaques. Una d'aquestes famílies van ser els Vidal, la rama materna dels germans Pifarré.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació