16 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

​El Parlament insta el Govern a impulsar la candidatura dels Jocs d'Hivern 2030

La proposta, impulsada pel PSC, ha comptat amb el suport de Junts, ERC i els socialistes

Redacció Barcelona | 1 d'octubre de 2021 a les 07:56
Jornada de votacions al debat de política general | Gala Espín
El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució que insta el Govern a impulsar la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030, impulsada pel PSC i que ha comptat amb el suport de Junts, ERC i els socialistes. El plenari, al mateix temps, ha rebutjat la proposta de la CUP de retirar la candidatura. També s'ha constatat "l'enorme impacte positiu per al Pirineu" dels Jocs. 

Els Jocs d'Hivern han estat una temàtica recurrent entre les propostes de resolució dels grups parlamentaris. El Parlament ha aprovat instar el Govern a dialogar i treballar conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i els ens locals i supralocals implicats, com ajuntaments i Diputacions, així com col·laborar amb el govern de l'Aragó i l'executiu espanyol per fer viable un projecte "creïble i potent", a proposta del PSC. 

En canvi, no ha prosperat la iniciativa dels comuns, que volien que tots els territoris proposats com a seu o subseu rebin tota la informació del projecte i puguin decidir la seva participació a través d'un referèndum. La proposta de resolució només ha tingut 50 vots a favor, els dels comuns, ERC i la CUP.

A la proposta de resolució dels anticapitalistes on proposaven retirar la candidatura, que s'ha rebutjat, també demanaven aturar el procés de renovació del contracte del Circuit de Catalunya amb la Federació Internacional de l'Automobilisme per la Fórmula 1, així com aturar, en el termini d'un mes, el projecte de la Ciutat del Motor i derogar el PDU del Circuit per impulsar un procés de reconversió del sector de l’automòbil.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació