Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

El Pallars es prepara per a la festa «Benvinguts a Pagès»

La celebració vol descobrir el món de la pagesia i dels productes de proximitat pallaresos

Redacció Pallars | 30 de setembre de 2021 a les 11:00
Imatge d'un ramat de cabres pallareses | Turisme Pallars Sobirà
El Pallars viurà durant aquest cap de setmana la festa Benvinguts a Pagès, una celebració que té com a objectiu apropar el món rural a la ciutadania que tingui interès en conèixer la pagesia. Les activitats programades a les dues comarques permetran descobrir l'origen dels productes que es consumeixen cada dia i experimentar la vida a pagès.

Per una banda, al Pallars Sobirà es podran visitar tres explotacions: la Formatgeria de Gavàs, per descobrir els processos d'elaboració del formatge de cabra; la plantació amb més de 100 varietats de plantes aromàtiques i tradicional a Herbes de l'Alt Pirineu d'Araós; i identificar les diferents varietats de poma ecològica a Poma de Muntanya Biolord d'Escalarre

Pel que fa al Pallars Jussà, els visitants podran desplaçar-se fins a Buira, a l'Eco Carn Casa Masover; també tindran la possibilitat de descobrir Safrà del Montsec, un projecte de recuperació del safrà a la comarca; i per últim, a Verdures Naturals de Cal Rian de la Pobla de Segur descobriran una horta feta de manera ecològica i sostenible.

A banda de les explotacions, el públic també tindrà l'oportunitat de fer nit a 11 allotjaments rurals pallaresos i fer un àpat en 10 establiments de restauració del Sobirà i del Jussà. Per a totes les activitats, que són gratuïtes, caldrà fer la reserva a través de la pàgina web de l’esdeveniment.
 

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació