Dilluns, 29 d'abril de 2024
revistes

La caravana «iQuiosc.cat en ruta» farà parada a Isona

El quiosc mòbil aproparà publicacions en català allà on no arriben els punts de venda familiar

Redacció Isona | 28 de setembre de 2021 a les 09:49
Bernat Solé i Germà Capdevila davant la caravana «iQuiosc.cat en ruta» | CBP
L'Associació d'editors de revistes i digitals en català (APPEC) ha presentat l'itinerari de la caranava iQuiosc.cat en ruta, un quiosc mòbil que farà parada en 10 pobles de les terres de Lleida. L'objectiu consisteix en apropar les revistes en català allà on no arriben per falta de quioscos de premsa i llibreries, i fer possible que la cultura arribi a petits pobles sense que els veïns hagin de desplaçar-se a d'altres municipis més grans.

L'itinerari de la caravana s'estendrà entre els mesos de setembre i desembre, i aquest dimecres 29 de setembre s'aturarà a Isona, on hi romandrà de les 10h del matí a les 13h del migdia. Així mateix, també visitarà pobles com Àger, Les Avellanes, Algerri o Térmens.

Aquesta iniciativa s'inspira en la venda ambulant a determinats veïnats o nuclis de població, feta periòdicament per part de peixaters, flequers o altres comerciants, que acosten els seus productes i serveis a nuclis de població que n'estan desproveïts. Un projecte de país i de compromís, doncs, per la cultura amb què l'associació també vol plantar cara al procés creixent de desertització i pèrdua de serveis en zones rurals.

Al quiosc mòbil hi haurà una àmplia representació de les revistes en català que es publiquen a Catalunya, amb més d'un centenar de capçaleres de més de 30 temàtiques diferents: Sàpiens, DescobrirCavall Fort, El Temps, Enderrock o Serra d'Or, entre altres.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació