Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus: vacunació

2 de cada 10 pallaresos encara no s'han vacunat contra la Covid

D'aquests, un 6,5% ha mostrat el seu rebuig a rebre qualsevol de les dosis

Tomàs Garcia Espot 23 de setembre de 2021 a les 11:15
Una infermera posant una vacuna d'AstraZeneca a una dona a Tremp | ACN
Amb el mes setembre arribant al seu final, 2 de cada 10 pallaresos i pallareses -un 22%- encara no s'han vacunat contra la Covid-19, segons les últimes dades fetes públiques pel Departament de Salut. D'aquesta xifra però, un 6,5% ha fet explícit el seu rebuig a rebre qualsevol dosi, per la qual cosa no es pot pressuposar que totes aquelles persones que encara no han rebut el vaccí siguin contràries a vacunar-se.

Per altra banda, la xifra de ciutadans del Pallars majors de 12 anys que tenen la pauta completa de vacunació ja s'aproxima als 8 de cada 10 (78%). Una xifra que es troba lleugerament per sota de la mitjana de Catalunya, que se situa en el 81,1%. Malgrat que tots els grups d'edat ja superen la meitat del percentatge de vacunació, les franges que presenten un menor ritme -a excepció del darrer grup incorporat, el de 12 a 16 anys (54,1%)- són la de 30 a 34 (58,2%), la de 35 a 39 (58,4%) i la de 20 a 29 (59,9%).

En contrapartida, els grups d'edat compresos entre els 40 i els 65 anys presenten una pauta completa més elevada, amb una mitjana percentual del 77,2%. De fet, el percentatge de vacunats és proporcional a l'edat; com més edat, més vacunats amb les dues dosis. Així doncs, mentre que el 84,1% dels pallaresos entre 60 i 65 anys ja té la pauta completa, els de 40 a 45 anys superen lleugerament el 71%.

El passaport Covid com a incentiu


Davant la baixada del ritme de vacunació, el Departament de Salut està estudiant implantar el passaport Covid per poder accedir a determinats establiments. El precedent és la sentència del Tribunal Suprem, que va avalar el certificat de vacunació per entrar a bars i discoteques a Galícia. Amb aquesta mesura, doncs, el ritme de vacunació podria créixer, especialment entre les persones indecises o que fins ara no havien contemplat vacunar-se.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació