Dissabte, 20 d'abril de 2024
cultura

La Terreta fusiona dos de les seves grans trobades anuals

L'associació Fem Terreta farà aquest dissabte la 5ª jornada 'Enraonem de la Terreta' i la 7ª Caminada dels mocadors conjuntament i a l'aire lliure

Redacció Sapeira | 23 de setembre de 2021 a les 09:30
Imatge d'una edició anterior de la Caminada dels mocadors | Fem Terreta
L'associació cultural Fem Terreta ha decidit concentrar dos de les grans trobades anuals en una sola, que tindrà lloc aquest dissabte a Sapeira i els seus voltants. Així, després que l'edició del 2020 s'hagués d'anul·lar a causa de la pandèmia, ambdues celebracions es faran a l'aire lliure i garantint les mesures de seguretat.

Tradicionalment, però, la jornada Enraonem de la Terreta es realitzava al mes de març; amb aquest nou format, de caminada-xerrada, es vol presentar una nova fórmula que combini natura i cultura, i que es durà a terme entre l'Obac de Sapeira i la Roureda d'Aulàs. Entre els actes d'enguany en destaca la presentació del nou mapa de la Terreta i la Serra de Sant Gervàs, realitzat pel Centre Excursionista de Lleida.

Aquest nou plànol recull una sèrie de topònims de la zona, com ara fonts, camins i bancals per tal d'evitar que es perdin. Així mateix, també es realitzarà una explicació in situ sobre la geologia de la zona per part del Geoparc Orígens i una presentació de la recerca sobre els Maquis al Pallars l'any 1946, presentat pel divulgador Lluís Colomés.

«Coneix La Terreta» manté les dates originals


Per la seva banda, la tercera gran trobada que se celebra en aquesta subcomarca pallaresa, la Jornada Cultural Coneix La Terreta, manté de moment les seves dates originals. La jornada, que s'organitza conjuntament entre l'Associació Cultural la Terreta i el Centre d'Estudis Ribagorçans, va celebrar la seva 12ª edició el passat 28 d'agost a l'església de Sant Martí d'Areny de Noguera.

Entre els actes programats, es va dur a terme la conferència Un recorregut pel patrimoni cultural d'Areny: fornícules, creus, castells, dòlmens, etc. a càrrec de Josep Sansalvador, així com les presentació del llibre Ales Lleials, de Lluis Orozco, i del tercer número de la revista Ripacurta.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació