Divendres, 19 d'abril de 2024
formació

Neix una nova plataforma compartida d'accions formatives al Pirineu

'Appias' vol ampliar l'oferta formativa accessible a la ciutadania per pal·liar la dificultat de realitzar una formació per manca de participants

Redacció 20 de setembre de 2021 a les 12:18
Imatge d'arxiu d'un ordinador | Cedida
Arrenca Appias, la nova plataforma compartida d'accions formatives no reglades a l'Alt Pirineu, l'Aran i el Solsonès. S'ha creat amb l'objectiu d'ampliar l'oferta formativa accessible a la ciutadania per pal·liar la dificultat de poder realitzar formació per manca de participants.

Es tracta d'una acció emmarcada dins dels Projectes Compartits de Reactivació Transformadora que neixen de l'estratègia d'agendes compartides de la Diputació de Lleida, i que promouen la realització d'actuacions conjuntes entre les diferents administracions de la demarcació.

A banda de la Val d’Aran i el Solsonès, la nova eina digital s'ha iniciat a les comarques de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. El funcionament àgil i intuïtiu de la plataforma facilita donar-se d'alta a les entitats que ofereixen formació no reglada. Amb la supervisió que farà el responsable de cada comarca, es validarà l'entitat, aquesta introduirà els camps de l'acció formativa que s'impartirà i els usuaris realitzaran la inscripció.

A més, la plataforma servirà per articular i gestionar una base de dades de recursos formatius compartits i, al mateix temps, els Centres Formadors podran difondre les seves ofertes formatives i arribar a més població activa de la demarcació. D'aquesta manera, serà més fàcil implementar aquells recursos que sovint no es podien acabar realitzant per manca de persones interessades.

Està previst que el proper mes d'octubre, aquestes comarques impulsin de manera coordinada una acció formativa anomenada Mentoria de negocis digitals, dirigida al teixit productiu de les seves comarques, impartida per l'Agència Dicrea't. Aquesta té el propòsit de poder acompanyar les empreses d'una manera personalitzada en la creació o millora del seu negoci digital i afavorir l'intercanvi de coneixements entre els participants.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació