Dissabte, 20 d'abril de 2024
curses de muntanya

La Rialp Matxicots tanca una 11a edició exigent però emotiva

La primera jornada va estar marcada per la pluja, mentre que diumenge es va viure un dia radiant

Redacció Rialp | 20 de setembre de 2021 a les 11:32
Tres corredors durant una de les proves de la cursa | Rialp Matxicots
La cursa de muntanya Rialp Matxicots ha tancat una onzena edició passada per aigua però marcada per l'emoció després de la pandèmia. Durant el primer dia, dissabte, Rialp despertava donant la benvinguda a més de 300 atletes disposats a afrontar les dues distàncies més llargues de la cursa: la Trail i la Marató

El primer tram del recorregut, on es concentraven 2.000 metres de pujada, va transcórrer sense imprevistos. Tanmateix, la pluja va provocar que l'organització decidís neutralitzar la cursa al Coll de Tirador i al Pas de Mainera. Els corredors que es trobaven al Montsent de Pallars van ser acompanyats pels organitzadors fins al Pas de Mainera.

Descartat el pas per les Picardes i Espot, l'organització de la cursa va permetre que aquells corredors que així ho volguessin, poguessin reprendre la marxa des del Pas de Mainera cap al Coll de la Portella, seguint el circuït de la Marató, i des d'allà continuar el descens cap a Caregue, i finalment, cap a Rialp.

"Sense dubte la jornada més complicada de la història de la Rialp Matxicots", afirmen des de l'organització. Diumenge, però, la situació va ser completament diferent, ja que el dia es va llevar assolellat. Matí fred però serè per als participants de la Mitja i la Caminada, que van permetre trepitjar una altra zona del Pallars Sobirà.

En la Mitja, els corredors van passar pels boscos de Beraní i Roní fins al Pont de Gulleri. David Virós dominava la cursa amb un marge prou còmode, tot i que la tònica canviaria a la segona meitat, que incloïa la nova i dura pujada a Sant Romà de Tavèrnoles. Emili Rafecas, que seria el vencedor de la Combinada, va remuntar la diferència per endur-se la victòria. Als tres minuts arribava Virós, mentre que el jove Jan Ballbé completava el podi.

En categoria femenina, Anna Pujol va mostrar un rendiment molt sòlid durant tot el recorregut, fins al punt de treure-li un avantatge de 10 minuts a la segona classificada, Anna Giné. Per la seva banda, Foix Ortiz va ocupar la tercera posició. En paral·lel, també es va celebrar la Caminada, un format no competitiu que cada any guanya adeptes, amb 150 participants i un traçat per la Vall d'Àssua.

Un cap de setmana, doncs, que ha demostrat que tot i haver viscut un any en blanc, tant els corredors com l'organització tenien moltes ganes de tornar a viure en primera persona la Rialp Matxicots. Una edició especialment exigent a causa de les inclemències meteorològiques però tant o més emotiva que les anteriors.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació