Divendres, 26 d'abril de 2024
TURISME

Instal·len portes a Mont-rebei per tancar l'accés en cas de perill

També s'han col·locat cartells per advertir els visitants que hi passen sota la seva responsabilitat

Redacció Sant Esteve de la Sarga | 20 de setembre de 2021 a les 10:12
Un operari instal·lant una de les portes d'accés al congost | Jordi Navarra
L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, han instal·lat portes de seguretat al congost de Mont-rebei. Així ho ha fet públic l'alcalde del municipi, Jordi Navarra, que ha explicat que l'objectiu és poder tancar l'accés al congost quan es cregui convenient.

Així mateix, s'han col·locat diversos cartells en català, castellà, anglès i francès per advertir als visitants que estan entrant en un espai natural sense vigilància i que si hi passen, ho fan sota la seva responsabilitat. En aquest sentit, Navarra espera que "aquest sigui el primer pas" per a la regulació definitiva del congost.
 



Àger també instal·la un polsador per emergències


Per la seva banda, l'Ajuntament d'Àger ha instal·lat un avisador d'emergències en una zona del congost que no disposa de cobertura mòbil. L'aparell està connectat amb el telèfon d'emergències de Catalunya, el 112, fet que garantirà que les persones que ho necessitin, puguin comunicar-se directament amb un agent telefònic.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat que aquesta actuació és una "demanda històrica del municipi i del territori" per tal de millorar la gestió de les emergències en aquesta zona del congost, especialment arran de la seva reobertura.

Ramon Tremosa demana millorar els accessos al congost


Per una altre costat, aquest dissabte el diputat de Junts per Catalunya Ramon Tremosa ha visitat el municipi d'Àger per conèixer de primera mà l'estat en què es troben els accessos al pantà de Canelles i al coll d'Ares. Tremosa ha pogut comprovar el "mal estat" d'aquesta via, per la qual passen anualment entre 30.000 i 50.000 vehicles per accedir al pantà, al congost de Mont-rebei i l'ermita de la Pertusa.

En aquest sentit, Tremosa ha fet una crida a totes les administracions per tal que "ampliïn, netegin i asfaltin" aquests accessos, i ha advertit que la manca d'intervencions pot acabar derivant en accidents. "Hi ha alguns trams realment perillosos", ha alertat.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació