Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

​Pedro Sánchez: «Els Jocs d'Hivern són un projecte de país, amb Aragó i Catalunya en peus d’igualtat»

Pel president de l’Aragó, es tracta d’una "operació formidable" i "amb abast d'Estat” que està "en la recerca de l'eliminació de conflictes”

Redacció Saragossa | 17 de setembre de 2021 a les 11:17
Sánchez i Lambán, durant la trobada mantinguda aquest dijous | Europa Press
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha manifestat aquest dijous en un acte a Saragossa que la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030 és un projecte "de país, d'estat", en el qual l'Aragó i Catalunya estan directament implicades "en peus d'igualtat".

Així ho ha assenyalat en una declaració institucional a l'edifici Pignatelli, seu del Govern d'Aragó, després de reunir-se per parlar sobre la candidatura amb el president de la comunitat aragonesa, Javier Lambán. També hi han estat presents el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i el president de Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco.

"Estem davant un projecte molt esperançador", en el qual es plasmaran els valors d'"esperit d'equip, superació, obrir horitzons i treball en comú", segons ha subratllat Sánchez. El president ha precisat que seran les dues comunitats autònomes, l'Aragó i Catalunya, les que "dissenyaran” el projecte, "d'igual a igual”, juntament amb el Comitè Olímpic Espanyol, i les que el desenvoluparan si finalment "ens donen els Jocs”.

"Estem fent una aposta per l'esport, per les seves millors valors, però també per Espanya, l'Aragó, Catalunya i per aquelles zones que, d'alguna manera, s'han sentit oblidades per les institucions públiques i que ara estem situant al cor i al centre d'un projecte esportiu tan important", ha esgrimit Sánchez.

Sánchez ha sostingut que al Pirineu d'Osca i al Pirineu català "hi ha una societat que està reclamant a totes les institucions major atenció, major inversió pública, més oportunitats i més visibilització perquè vagin turistes a aquestes zones i es creïn les oportunitats en el conjunt dels territoris”.

Una operació "amb abast d’Estat” per Lambán


Per la seva banda, el president d'Aragó, Javier Lambán, ha qualificat d'"operació formidable" i "amb abast d'Estat” el fet que Catalunya estigui "implicada", juntament amb l'Aragó, en un projecte que està en la "recerca de l'eliminació de conflictes”. Pel president aragonès, es tracta d'una operació política "d'un abast descomunal", tenint en compte "les circumstàncies per les quals han travessat Espanya i Catalunya en els últims temps”.

Amb aquest context, Lambán posa com a requisit indispensable la unitat. "Si aconseguíssim posar-nos d'acord per a aquesta candidatura, el pas a donar seria gegantí", ha sostingut. En aquest sentit, ha afirmat que “o la compartim el govern d'Espanya, el Govern de Catalunya i el d'Aragó i l'organitza el Comitè Olímpic Espanyol o està cridada al fracàs".

Lambán ha considerat que seria una oportunitat "des del punt de vista econòmic i social" tant per al Pirineu aragonès, com per al català, i que la volen "tots els alcaldes i habitants, catalans i aragonesos”, ja que segons creu, suposaria "promoció dels territoris”. No obstant, ha remarcat que a l'Aragó no estaran "en condició de socis subalterns o residuals", sinó només com a socis "en peu d'igualtat amb els altres", una postura en què hi ha també el president Sánchez.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació