Divendres, 19 d'abril de 2024
art

La Pobla recorda al pintor Enric Porta amb una exposició al Comú de Particulars

La mostra recull diverses obres de l'artista poblatà i estarà oberta fins al 8 de gener

Redacció La Pobla de Segur | 17 de setembre de 2021 a les 11:54
Imatge de l'exposició dedicada al pintor Enric Porta | Comú de Particulars
La Pobla de Segur ha inaugurat aquest mes de setembre una exposició amb obres del pintor Enric Porta. La mostra, organitzada pel Comú de Particulars, va ser presentada el passat 11 de setembre, i a partir d’aquest dissabte 18 de setembre es podrà visitar tots els dissabtes fins al 8 de gener. La presentació va anar a càrrec del president del Comú, Josep Miquel Castells; el vicepresident, Joaquim Valls; el comissari de l’exposició, Gustau Chalamanch, i la filla del pintor Rosa Porta Isarn.

A l'exposició, ubicada en tres espais diferents, s'hi pot veure la seva obra pictòrica i objectes relacionats amb la seva persona, des de fotografies, la paleta de pintar, les figures amb les que ensenyava als seus alumnes, així com una relació de llibres que llegia de jove o les sedes que va dissenyar durant la seva etapa a Lió. Al llarg d'aquests mesos es duran a terme més actes per viure i reviure el seu mestratge.

Mestre de la pintura catalana del segle XX


Enric Porta i Mestre, nascut l'any 1901 i mort l'any 1993, va ser un continuador de l'anomenada pintura matèrica catalana, que va arribar a nivell internacional. Les seves pintures recullen més de sis dècades d'una activitat creativa duta a terme entre la Pobla, Barcelona i París. L'artista, a més, va arribar a crear l'Escola de la Pobla, que va atreure a artistes de l'època. Un fet que el va convertir en un mestre de la pintura catalana del segle XX.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació