Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

El Tren dels Llacs ha rebut més de 2.000 passatgers aquest any

El Parc Astronòmic del Montsec ha tingut una assistència de gairebé 12.000 persones, un 26,7% que l'any passat

Redacció La Pobla de Segur | 17 de setembre de 2021 a les 10:01
Un grup de passatgers fent-se una selfie a la sortida de Lleida | ACN
Les explotacions turístiques de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al Pallars, el Tren dels Llacs i el Parc Astronòmic del Montsec, han augmentat considerablement el nombre de visitants respecte a l'any passat. En paraules de la presidenta d'FGC, Marta Subirà, els factors clau que expliquen aquestes bones xifres són els protocols de seguretat contra la Covid-19 i l'auge del turisme local.

Així, el Tren dels Llacs, que fa el recorregut des de Lleida fins a la Pobla de Segur, ha rebut enguany un total de 2.026 passatgers, una xifra que gairebé quadruplica els 524 que va rebre l'any passat entre l'1 de juny i el 12 de setembre, mesos que durant el 2020 no va funcionar per les restriccions de mobilitat per la Covid-19. El tren turístic, però, encara no s'atura, i continuarà circulant fins al 30 d'octubre.

Per altra banda, el Parc Astronòmic del Montsec ha estat visitat per més d'11.900 persones durant el mateix període. Tot i les limitacions d'aforament i d'horari aplicades per indicació de les autoritats sanitàries, aquesta xifra suposa un 26,7% més de visitants que l'any passat. 

El final de l'estiu tampoc atura l'activitat del parc, que presenta una temporada de tardor i hivern plena d'activitats. Entre d'altres esdeveniments, del 8 al 12 d'octubre està previst el Festival d'Astronomia del Montsec i el cicle Música Sota les Estrelles, que oferirà espectacles musicals de setembre a desembre. I evidentment, també hi haurà les habituals visites diürnes i nocturnes que es podran gaudir fins al 9 de gener, data del final de temporada.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació