Dimarts, 23 d'abril de 2024
alta tensió

El Pallars Jussà es manifestarà contra la MAT el proper 9 d'octubre

Els contraris a la línia de molt alta tensió iniciaran una recollida d'al·legacions al projecte

Redacció Tremp | 16 de setembre de 2021 a les 08:29
Imatge de l'assemblea de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars | Pol Oliva
Una trentena de veïns del Pallars Jussà, majoritàriament de la plataforma Salvem lo Pallars i la Plataforma Unitària Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars, han decidit en assemblea convocar una marxa lenta, el proper dia 9 d'octubre, per mostrar el seu posicionament contrari al projecte que inclouria una macrocentral eòlica situada a Osca i les seves infraestructures d'evacuació fins a Isona i Conca Dellà, que afectaria també els municipis de Castell de Mur, Tremp i Gavet de la Conca.

Segons s’ha acordat, la marxa lenta anirà del port de Comiols fins a la Pobla de Segur. Serà, doncs, la primera de les accions que prepara la plataforma unitària contra aquest projecte de molt alta tensió. Durant l’assemblea, celebrada a Tremp aquest dimecres al vespre, s'ha acordat també iniciar de manera immediata una recollida d'al·legacions contra el projecte, ja que el termini per presentar-ne finalitza les properes setmanes.

La línia de molt alta tensió projectada al Pallars preocupa el territori i a nivell polític ja compta amb la negativa de la CUP. Paral·lelament, els contraris a la MAT han anunciat que aniran fent altres accions per informar a la població sobre aquest projecte que consideren perjudicial per a la comarca.

Una iniciativa de Forestalia


A finals de juliol es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el procediment administratiu de tramitació de l'Estudi d'Impacte Ambiental i la sol·licitud d'Autorització Administrativa Prèvia del conjunt de parcs eòlics denominats Clúster Begues_PFot-539 AC, que comprèn la central fotovoltaica Jaime I (de 40 MWp i situada a l'Aragó), així com la seva infraestructura d’evacuació.

La nova MAT del Pallars és una de les tres que formen part de l’anomenat projecte Sputnik, una iniciativa del clúster Forestalia que vol generar energia eòlica i fotovoltaica a l'Aragó i, mitjançant línies MAT, portar-la a Catalunya.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació