Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

Rialp renova la plaça de les Escoles amb una inversió de 186.000 euros

Els treballs s'allargaran durant dos mesos i també es renovaran els serveis bàsics del lloc

Redacció Rialp | 15 de setembre de 2021 a les 15:30
Imatge de les obres començades a la plaça de les Escoles | Ajuntament de Rialp
L'Ajuntament de Rialp ha iniciat aquesta setmana les obres per renovar la plaça de les Escoles. Els treballs consistiran en la repavimentació d'aquest punt cèntric del municipi i en la renovació dels serveis bàsics com l'enllumenat, l'aigua potable i el sanejament. En total, les obres suposaran una inversió de més de 186.000 euros, que han estat finançats pel Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC). Aquesta partida també s’utilitzarà per a canviar el sistema de reg que porta l'aigua fins a la zona dels horts. 

Després de diverses renovacions parcials del lloc en els darrers 10 anys, aquesta reforma integral de la plaça era molt esperada pels veïns i pel consistori, tal com explica en declaracions a Pallars Digital de l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Una infraestructura, afirma, "que estava molt malmesa i per la qual hem lluitat perquè s'actualitzés, ja que és un lloc neuràlgic del poble”.

La de les Escoles és una plaça on es duen a terme diversos actes importants com la festa major, la Fira d'Oficis, així com la cursa Rialp Matxicots, que precisament es disputarà aquest proper cap de setmana. La previsió actual, segons Sabarich, és que les obres, que qualifica com "un pas important per a la modernització del poble", tinguin una durada de dos mesos.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació