Dissabte, 20 d'abril de 2024
Diada 2021

La Diada 2021, en directe

Segueix aquí, minut a minut, tota la informació i imatges de la Diada Nacional de Catalunya

NacióDigital Barcelona | 11 de setembre de 2021 a les 09:37
El Govern, encapçalat pel president Aragonès, en l'ofrena floral | Gala Espín
 22:43 
L'acte institucional del Govern per la Diada homenatja la figura de Pau Casals

L'acte institucional del Govern per la Diada, que ha començat al voltant de les deu del vespre, ha estat un homenatge a la figura del compositor i violoncel·lista català Pau Casals. En aquesta ocasió, l'acte s'ha realitzat a les columnes de Puig i Cadafalch, a Montjuïc. L'homenatge a Casals es fa a causa del 50è aniversari del discurs que va fer davant l'ONU. L'acte està combinant un petit relat en què es recorda a Casals amb un seguit d'actuacions musicals, entre les quals també s'ha interpretat l'Himne dels Segadors per tancar la Diada d'aquest any.

 20:03 

 19:47 
La policia espanyola, obligada a retrocedir pel llançament d'objectes

Un grup de manifestants independentistes ha tirat ous, paper de vàter i pots de fum contra la comissaria de la policia espanyola a Via Laietana. Els agents dels Mossos i de la Policia Nacional que custodien l'edifici porten la protecció antidisturbis i s'han col·locat darrere dels escuts. Arran d’alguns petards i pots de fum, ha cremat part del paper de WC que havien llençat els manifestants contra l’edifici. Algunes persones de la manifestació principal s'han aturat davant de la Prefactura mentre el gruix de la protesta seguia Via Laietana avall. Els manifestants criden consignes contra la policia espanyola amb crits com ‘1-O, ni oblit ni perdó’ i ‘Fora les forces d’ocupació’.
 

 19:17 

 19:11 
Puigdemont, sobre la manifestació: "Continuarem fins que siguem reconeguts i respectats com una nació lliure"

L'expresident Carles Puigdemont ha celebrat les imatges de la manifestació de la Diada a Barcelona. Citant una imatge de la mobilització a Twitter, Puigdemont explica que "desenes de milers de persones demanen la independència de Catalunya". "Continuarem fins que siguem reconeguts i respectats com una nació lliure", conclou.

 18:57 

 18:46 
400.000 manifestants a la Diada, segons l'ANC

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha assegurat que 400.000 persones s'han manifestat en la Diada d'enguany. Aquesta xifra supera les expectatives de l'entitat, que s'havia marcat com a objectiu superar les 100.000 persones.

 18:31 
Pluja d'ous i paper de WC a la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana

Un grup de manifestants independentistes ha tirat ous i paper de vàter contra la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana. Els agents dels Mossos que custodien l’edifici s'han col·locat els cascs de protecció antidisturbis. Algunes persones s’han aturat davant de la Prefactura i criden consignes contra la policia espanyola, mentre el gruix de la manifestació segueix Via Laietana abans i la capçalera arriba, de fet, a l’Estació de França.

 18:18 
Ensurt a la manifestació de l'ANC quan un home ha traspassat el cordó de seguretat

Ensurt a la manifestació de l'ANC quan un home ha traspassat el cordó de seguretat de la manifestació amb una llauna de cervesa a la mà. La ràpida reacció del personal de seguretat ha evitat que l'individu s'apropés a la capçalera de la marxa, on hi ha el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie. Després, la manifestació ha pogut continuar amb total normalitat. Informa Joan Obiols.

 17:46 
Un grup de manifestants amb pancartes de "Prou traïdors" atura la marxa de l'ANC a l'altura de plaça sant Jaume

Un grup de manifestants ha interromput el pas de la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l'alçada de la plaça de l'Àngel, molt a prop de la plaça Sant Jaume. A les pancartes es llegia "Prou traïdors" i "Independència ja". La marxa s'ha aturat durant cinc minuts, però s'ha restablert la marxa després de la mediació de membres l'ANC amb els manifestants perquè es retiressin. Informa Joan Obiols des de la manifestació a Barcelona.

 17:46 

 17:14 
Jordi Cuixart és aclamat pel públic en la seva arribada a la capçalera de la manifestació

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, és aclamat pel públic en la seva arribada a la capçalera de la manifestació. Està previst que la marxa comenci a caminar a partir de les 17.14 hores cap a Via Laietana avall.

 17:10 

 17:06 
Els manifestants també s'apleguen prop de l'Estació de França

L'escenari dels parlaments està situat a l'Estació de França, prop del Parlament. Ja hi ha alguns centenars de persones esperant que arribi el gruix de la manifestació, que es troba a Urquinaona. Moltes estelades i samarretes de l'ANC, i cartells per deixar clar que l'independentisme "ha guanyat" i per exigir "l'embat amb l'Estat".

 17:01 

 16:57 
Borràs es nega a fer declaracions en castellà durant la Diada

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, es nega a fer declaracions en castellà durant tota la jornada de la Diada. En una roda de premsa convocada per tots els partits independentistes abans de la manifestació d'aquesta tarda, Borràs ha dit "avui no" als periodistes que li han demanat que repetís les seves declaracions en castellà.

 16:50 
La manifestació de la Diada, a punt

Aspecte de la zona de l'escenari, al costat de l'estació de França, quan falta mitja hora per a l'inici de la manifestació de la Diada.

 16:40 
La manifestació d'Arran amb motiu de la Diada acaba amb pintades a la seu de Foment del Treball

Desenes de persones han participat aquest dissabte en la manifestació juvenil convocada per Arran amb motiu de la Diada de Catalunya. La marxa ha recorregut diversos carrers de la capital catalana, passant per la seu de Foment del Treball, ubicada a Via Laietana. En aquest punt s'han cremat fotografies de diferents personalitats del món polític i empresarial, com el conseller d'Economia, Jaume Giró, el president de la patronal catalana, Josep Sánchez-Llibre, el president d'Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán, així com Florentino Pérez, president del grup ACS. També s'han fet diverses pintades a la façana de l'edifici.

 16:32 
Barcelona es comença a omplir amb motiu de la manifestació de la Diada

Quan falta menys d'una hora perquè doni inici la manifestació de la Diada al centre de Barcelona, milers de ciutadans ja omplen els carrers de la capital catalana. L'Assemblea Nacional Catalana ja ha explicat en els darrers dies que espera superar els sis dígits de participació. La manifestació arrancarà a les 17.14 des de Plaça Urquinaona amb Via Laietana i acabarà a l'Estació de França.

 16:31 

 

 16:31 
La Ràpita i Roquetes celebren la Diada malgrat la repressió viscuda els darrers quatre anys
 
 

 16:16 
La manifestació d'Arran amb motiu de la Diada acaba amb pintades a la seu de Foment

Desenes de persones han participat aquest dissabte en la manifestació juvenil convocada per Arran amb motiu de la Diada. La marxa ha recorregut diversos carrers de la capital catalana, passant per la seu de Foment del Treball, ubicada a Via Laietana. En aquest punt s'han cremat fotografies de diferents personalitats del món polític i empresarial, com la del conseller d'Economia, Jaume Giró, el president de la patronal catalana, Josep Sánchez-Llibre, el president d'Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán, així com Florentino Pérez, president del grup ACS. També s'han fet diverses pintades a la façana de l'edifici.

 16:04 

 15:56 
L'IEC reivindica el paper de la societat en la política lingüística de Catalunya

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha reivindicat aquest dissabte el paper de la societat en la política lingüística de Catalunya. Ho ha fet en un acte en motiu de la Diada, amb la intervenció de la presidenta de l'entitat, Teresa Cabré. En el seu parlament, ha definit l'Onze de Setembre com la celebració que aplega "totes les persones que se senten identificades amb la identitat catalana". Així, ha assegurat que l'IEC és un "pilar" d'aquesta identitat i que, per això, actuarà amb sentit de "servei, independència i lleialtat" al país. "Cal posar l'accent en la unió i el record d'allò que vam ser per definir el nostre full de ruta i projectar-nos cap al futur", ha insistit.

 15:52 
Més de mil persones visiten el Parlament en la jornada de portes obertes per la Diada

Més d'un miler de persones han participat aquest dissabte en la tradicional jornada de portes obertes al Parlament amb motiu de la Diada. Els ciutadans han pogut visitar l'edifici de la Ciutadella de les deu del matí a les dues de la tarda de manera esglaonada, amb mesures per regular els aforaments i garantir el compliment de les mesures sanitàries. Precisament, l'any passat l'esdeveniment es va fer de forma virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els visitants han accedit a l'edifici per la porta principal, han passat un control de temperatura i, amb la mascareta posada en tot moment, han pogut visitar els espais més emblemàtics de la cambra seguint un circuit de sentit únic.

 14:48 

 14:44 

 14:22 
Junqueras reivindica la proposta d'ERC com «la millor possible»

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha pogut tornar a participar dels actes de la Diada Nacional. I ho ha fet amb protagonisme, durant l'acte del partit a la Ronda de Sant Pere, a Barcelona. L'exvicepresident del Govern ha reivindicat que la proposta d'Esquerra és "la millor": "I no tenim cap por de contrastar els nostres arguments amb ningú. Ens trobaran sempre a tot arreu, disposats a discutir i a parlar amb tothom, perquè estem segurs que tenim prou raó per a convèncer la majoria del país i proclamar la independència", ha proclamat. Junqueras també ha reiterat que el camí per guanyar passa per ser "més forts": "Qui diu que hem de ser menys s'equivoca i ens enganya", ha advertit.

 14:16 
Alejandro Fernández culpa l'independentisme de «la ruptura de la convivència» a Catalunya

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha retret als partits del Govern les divergències mostrades aquesta setmana i els ha situat com a exemple de la "divisió" que viu Catalunya. "Ha arribat el moment que fins i tot els separatistes s'insulten entre ells. És inacceptable aquest tipus de ruptura de la convivència", ha afirmat Fernández durant l'acte que el partit ha celebrat amb motiu de l'Onze de Setembre. El president dels populars també ha acusat l'executiu de provocar la "decadència" de l'economia, i ha assenyalat la manca de suport al projecte d'Aena per ampliar l'aeroport del Prat.

 14:08 
El PNB confia que Catalunya trobi "solució a les seves demandes nacionals" a la taula de diàleg

Així ho ha expressat Estefanía Beltrán de Heredia, després de fer la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova amb motiu de la Diada. El PNB s'ha sumat a les reivindicacions del dret a decidir el futur de Catalunya lliure i democràticament. I ha dit que les demandes catalanes les comparteixen també al País Basc.

 13:55 
Sabater considera que seria una "falta de respecte" que Pedro Sánchez no sigui a la taula de diàleg

La presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, creu que seria una "falta de respecte" que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no sigui a la taula de diàleg. En declaracions als mitjans des del passeig Lluís Companys de Barcelona, la cupaire ha considerat que aquest espai de negociació "no té cap sentit". A més ha assegurat que les negociacions per l'ampliació de l'aeroport del Prat han estat una "trampa i un xantatge" de l'executiu espanyol. La cupaire també ha criticat les propostes dels comuns per la taula de diàleg perquè, a parer seu, "reciclen de la paperera de la història" idees de l'antiga Convergència i d'Artur Mas del 2013. "Són caduques i autonomistes" i "no avancen cap a l'autodeterminació", ha sentenciat. La diputada de la CUP ha fet una crida a la mobilització a "qualsevol de les manifestacions" convocades per la Diada.
 

 13:54 

 13:53 
Ciutadans titlla la Diada com la festa del «nacionalisme excloent més radical»

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dissabte que la Diada és "el dia del nacionalisme excloent més radical" i que "s'apropien dels símbols, promouen l'odi a Espanya i menystenen la democràcia". Durant l'acte de la Diada de la formació liberal a Barcelona, Cs ha considerat que l'independentisme és "separatista abans que demòcrata" i que no vetllen pel compliment de la llei per poder seguir "amb el projecte trencador".

 13:40 

 13:34 
Més de 200 autocars es desplaçaran a la manifestació de la Diada

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat aquest matí que hi ha uns 215 autobusos que portaran gent de diversos punts del país a la manifestació de la Diada de Barcelona. La quantitat d'autocars ha experimentat un fort descens respecte l'última concentració abans de la pandèmia, la del 2019, quan se'n van mobilitzar 1.200. En la Diada del 2017 van ser 1.800.

 13:12 

 13:11 

 13:09 
Òmnium Cultural ha celebrat l'acte central de la Diada 2021 omplint el Passeig Lluís Companys de Barcelona

 13:07 

 12:54 
Jordi Cuixart: "Aquest país s'ha de tornar a omplir d'orgull i autoestima"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha protagonitzat l'acte central de l'entitat al Passeig Lluís Companys de Barcelona. El líder independentista participa per primera vegada en l'11 de setembre des que ha sortit de la presó, on ha passat 3 anys i 8 mesos per la causa contra l'1 d'octubre. Cuixart ha agraït la lluita i perseverança del moviment independentista: "Gràcies a vosaltres avui soc aquí". Ha reivindicat la mobilització i autoorganització popular com "l'eina més preuada que té aquest país". Ha instat el moviment independentista a "tornar a omplir-se d'orgull i autoestima". També ha apel·lat a tot el sobiranisme a posar "totes les propostes sobre la taula" amb l'ànim de convertit en "acció política allò que la gent diu a les urnes i al carrer", ha dit. La millor proposta és aquella que construïm entre "tots i totes", ha reivindicat. 
 

 12:41 
Jordi Cuixart: "Aquest país s'ha de tornar a omplir d'orgull i autoestima"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha protagonitzat l'acte central de l'entitat al Passeig Lluís Companys de Barcelona. El líder independentista participa per primera vegada en l'11 de setembre des que ha sortit de la presó, on ha passat 3 anys i 8 mesos per la causa contra l'1 d'octubre. Cuixart ha agraït la lluita i perseverança del moviment independentista: "Gràcies a vosaltres avui soc aquí". Ha reivindicat la mobilització i autoorganització popular com "l'eina més preuada que té aquest país". Ha instat el moviment independentista a "tornar a omplir-se d'orgull i autoestima". També ha apel·lat a tot el sobiranisme a posar "totes les propostes sobre la taula" amb l'ànim de convertit en "acció política allò que la gent diu a les urnes i al carrer", ha dit. La millor proposta és aquella que construïm entre "tots i totes", ha reivindicat. 
 

 12:37 

 12:36 

 12:36 

 12:28 
Jordi Cuixart, en directe des de l'acte d'Òmnium per celebrar la Diada Nacional 2021
 

 12:27 
L'acte central d'Òmnium reivindica "l'amnistia" pels 3.500 represaliats independentistes

L'actor Lluís Marco ha donat el tret de sortida a l'acte central d'Òmnium Cultural de la Diada 2021. Des de l'escenari al Passeig Lluís Companys de Barcelona, Marco ha llegit els noms d'alguns dels més de 3.500 represaliats davant un públic amb representació de totes les forces

 12:24 

 12:19 

 12:02 

 11:47 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació