Dissabte, 20 d'abril de 2024
curses de muntanya

Torna la Cabanera, la cursa per descobrir els camins de la Vall Fosca

La 2ª edició de la prova donarà el tret de sortida aquest dissabte i tindrà dos recorreguts

Tomàs Garcia Espot La Torre de Capdella | 9 de setembre de 2021 a les 11:11
Imatge de la primera edició de la cursa, l'any 2019 | Ajuntament de La Torre de Capdella
Aquest dissabte es donarà el tret de sortida a la 2ª edició de la Cabanera, una cursa de muntanya que va néixer l'any 2019 com l'evolució de la Vertical Cabanera. Durant nou anys, aquesta mítica cursa va consistir en pujar al Montsent de Pallars des de Capdella, salvant 1.400 metres en poc més de cinc quilòmetres.

La seva duresa, però, va fer que l'organització decidís reconvertir-la en una cursa de muntanya amb un recorregut que canvia cada any i que permet donar a conèixer els diferents itineraris de la Vall Fosca.

En aquesta segona edició, es realitzaran dos recorreguts: la Cabanera de 22 quilòmetres i 1470 metres de desnivell, i la Marxa de la Cabanera de 13 quilòmetres i 870 metres de desnivell. El punt de sortida serà la Pobleta de Bellveí, i els participants passaran pels diferents pobles de la Vall Fosca, com Envall, Pobellà o Beranui. La meta per al recorregut més llarg serà Sant Quiri, a 1.833 metres.

La cursa està coorganitzada per un seguit de voluntaris i voluntàries, l'Ajuntament de la Torre de Capdella i el Club d'Esquí de la Pobla de Segur (CEPS). Així mateix, la prova també és una realitat gràcies a la col·laboració d'empreses del municipi i de la comarca.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació