Dimarts, 23 d'abril de 2024
deixalles

Denuncien una empresa elèctrica per l'abandó de deixalles a Senterada

Els elements abocats provenien del canvi en un suport de la línia d'alta tensió

Redacció Senterada | 9 de setembre de 2021 a les 08:57
Imatge de la torre elèctrica abandonada enmig de la vegetació | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat una empresa elèctrica al municipi de Senterada, concretament al congost d'Erinyà, per no haver retirat les deixalles provinents del canvi d'un suport de la línia d'alta tensió. Tal com es pot apreciar a les fotografies, els elements abandonats en la vegetació són una torre elèctrica, la base de la qual tampoc va ser retirada, diversos objectes de plàstic, com ara tubs, així com un bidó.

Els agents van detectar aquest abocament fa més d'un any, i tot i que van donar marge a l'empresa perquè retirés i gestionés correctament els elements, aquest fet no es va produir. Fonts dels Agents Rurals han explicat a Pallars Digital que la retirada de les deixalles anava a càrrec d'una empresa subcontractada, que al mateix temps era la responsable del canvi en el suport de la línia.

Pel que fa a la denúncia, des del cos no han pogut concretat quina és la xifra final a pagar en aquests casos, atès que pot variar al tractar-se d'un "abocament il·legal". Així mateix, però, tot i assenyalar que en aquest cas no existia un risc alt d'incendi, sí que precisen que qualsevol residu abocat de manera fraudulenta en la vegetació és susceptible de provocar un foc.
   

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació