Dissabte, 20 d'abril de 2024
vandalisme

Tremp pateix una desena d'actes vandàlics a les portes de la Festa Major

S'han destrossat o mogut de lloc diversos elements del mobiliari urbà, així com de l'entorn de la zona del ball

Redacció Tremp | 7 de setembre de 2021 a les 16:07
Un vàter químic de la plaça Catalunya, tombat | Ajuntament de Tremp
La ciutat de Tremp ha patit durant aquesta matinada una desena d'actes vandàlics comesos en diversos punts de la ciutat. Així ho ha explicat en una entrevista al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp l'alcaldessa Maria Pilar Cases, on ha detallat la sèrie de desperfectes que han afectat principalment el mobiliari urbà, coincidint amb l'inici de la Festa Major al municipi.

Així, una paperera de la rambla Doctor Pearson ha estat moguda i col·locada dins del vial de càrrega i descàrrega; també s'han trencat diverses papereres del parc del Pinell, on a més s'hi han deixat brossa i vidres trencats després de que s'hi celebressin botellots. Així mateix, s'ha trobat una jardinera d'un hotel de la ciutat al mig de la carretera, un fet que hauria pogut comprometre la integritat dels vehicles circulants, i les cadires d'un bar de l'avinguda Espanya han estat llençades i escampades pels voltants.

Les infraestructures de la Festa Major també han estat víctimes d'aquests actes vandàlics. Un dels sortidors de cervesa instal·lats ha sigut desmuntat; han desaparegut elements de seguretat de les tarimes que conformen els escenaris, situats a la plaça Catalunya, i s’ha tombat un dels vàters químics de la zona del ball.
 

Imatge d'una de les tarimes la festa d'on s'han robat diversos cargols Foto: Ajuntament de Tremp


Després de condemnar els fets, l'alcaldessa de Tremp ha lamentat que es produeixin actes d’aquest tipus, els quals "haurien pogut provocar un accident greu", referint-se al cas de la jardinera trobada a la carretera. Així mateix, ha assegurat que la Policia Local i els Mossos d'Esquadra treballaran durant els dies de la festa per vetllar per la seguretat i per evitar aglomeracions.

"Actes sense sentit"


Si bé a la ciutat de Tremp i al Pallars ja s'havien produït diverses aglomeracions en altres actes festius, aquest episodi d'incivisme s'assembla als que han tingut lloc en altres indrets del país, com ara els de la festa major de la Seu d'Urgell. En aquest sentit, Cases denuncia que els fets d'aquesta matinada "ja van més enllà", alhora que assenyala que "no tenen sentit i comprometen la seguretat de les persones".
 

Un dels sortidors de cervesa de la Festa Major, desmuntat Foto: Ajuntament de Tremp



 Podeu recuperar el programa Tremp al Dia sota aquestes línies:
 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació