Dijous, 18 d'abril de 2024
avortament

La CUP denuncia que encara no es garanteix l'avortament quirúrgic a Lleida

Els anticapitalistes han registrat una bateria de preguntes a la Mesa del Parlament on demanen explicacions

Redacció Tremp | 7 de setembre de 2021 a les 10:46
Pintada de denúncia per la impossibilitat d'avortar en imatge d'arxiu | Gemma Aleman
La CUP ha tornat a denunciar que a la demarcació de Lleida es continua sense garantir el dret a l'avortament quirúrgic. Per aquest motiu, el grup parlamentari anticapitalista ha registrat una bateria de preguntes a la Mesa del Parlament on demana explicacions. Des del partit lamenten que tot i les promeses de la conselleria de Salut, que afirmava que abans de l'estiu s'oferiria el servei d'IVE's instrumentals en una clínica privada de Lleida ciutat, realment, a dia d'avui aquest servei no es fa efectiu al conjunt de la demarcació.

En aquest sentit, la CUP vol explicacions del Govern, i saber també quan es prestarà el servei a la clínica privada Mi NovAliança, així com als hospitals públics, on hi ha molta objecció de consciència.

Al maig passat, els anticapitalistes van registrar una Proposta de Resolució a la Mesa del Parlament on reclamaven que es garantís l'avortament voluntari al sistema sanitari públic. Un mes després, davant les seus de les Regions Sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, també van denunciar les dificultats de les dones de la demarcació per avortar voluntàriament en la sanitat pública.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació