Divendres, 26 d'abril de 2024
obres

Les obres per reobrir Mont-rebei finalitzaran aquest setembre

Els treballs per adequar el camí després de l'esllavissada de la tardor van començar el passat 12 de juliol

Redacció Sant Esteve de la Sarga | 6 de setembre de 2021 a les 11:36
El congost de Mont-rebei, en una imatge d'arxiu | Albert Alemany
L'accés per a senderistes al congost de Mont-rebei podria obrir-se durant aquest mes de setembre. Les obres d'arranjament, iniciades el 12 juliol, han estat adequant la zona després que el novembre passat una gran esllavissada obligués a tancar tots els accessos. Segons les previsions, les obres haurien de finalitzar a mitjans de setembre, però l'Ajuntament d'Àger ha avisat que les dificultats tècniques podrien allargar les obres.

Concretament, l'esllavissada de la tardor va fer que es tanqués l'accés pallarès a Mont-rebei, des de Sant Esteve de la Sarga, així com el de Corçà, des de la Noguera, que només estava obert per anar a l'ermita de la Mare de Déu de la Pertusa. També ha funcionat l'anomenat Camí d'Aragó, una ruta menys espectacular que la que creua el riu per un penjat i passa per unes impressionants escales en forma de ziga-zaga.

Durant aquest estiu les empreses de turisme rural que treballen a la zona han centrat l'oferta en les activitats d'aigua, bàsicament les passejades en caiac i en vaixell, que han estat el plat estrella durant el mes d'agost. Així i tot, aquesta via també es va veure afectada entre el 26 i el 30 de juliol a causa dels treballs de reparació i les restriccions derivades de l'activació del Pla Alfa per l'alt risc d'incendis.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació