17 d'abril de 2024
música

Bones sensacions en el darrer mes del Festival de Música de la Vila de Rialp

La 21ª edició del certamen ha tingut actuacions d'alt nivell com Manel o Virtuosos Rusos

Redacció Rialp | 30 d'agost de 2021 a les 12:06
El grup Manel actuant a la catedral de la fusta de Rialp | Gerard Sabarich
La 21ª edició del Festival de Música de la Vila de Rialp encara, després de set concerts, el darrer mes de programació amb bones sensacions. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el president de l'associació Rialp Musical, Josep Sabarich, que ha destacat la gran afluència de públic i l'interès que han despertat els concerts d'enguany. El festival va donar el tret de sortida el 10 de juliol i ha comptat amb actuacions destacades com la del grup Manel, el dia 7 d'agost.

Per a Sabarich, la presència de Manel al festival ha sigut un dels factors que ha generat més atracció, i ha destacat el valor que suposa tenir un grup d'aquesta talla amb un pressupost reduït. Així mateix, ha assenyalat l'alt nivell dels altres grups, com per exemple dels Virtuosos Rusos, Yuri Martinoc i Alexei Lundin, en el terreny de la música clàssica, així com dels catalans Toti Soler i Gemma Humet.

Una altra de les novetats d'enguany ha sigut l'espai, concretament la nau de l'empresa Fustes Sebastia, batejada per Sabarich com "la catedral de la fusta" de Catalunya. "Ha generat molt interès entre la gent al tractar-se d'un espai nou; no se sabia com podia anar". El resultat, però, va ser molt positiu, tal com va evidenciar l'actuació de Manel. En aquest sentit, Sabarich exposa que les edicions posteriors del festival hauran de comptar de nou amb aquest espai únic. 

En les darreres 20 edicions s'ha realitzat un total de 198 concerts, que han aplegat més 30.000 espectadors. Sabarich ha assenyalat el gran esforç que suposa organitzar cada edició, tot lamentant que no sempre es pot comptar el suport de les administracions. En aquest sentit, exposa que el certamen és una via per harmonitzar la gent del poble i de la comarca, així com un potent divulgador cultural.

Així mateix, el certamen també compta amb la seva vessant social i alguns dels concerts s'han celebrat en residències per la tercera edat. Aquesta edició han volgut ajudar a la fundació Música para salvar vidas d'Uganda. Després de 21 anys al capdavant del festival, Josep Sabarich plega i deixa la direcció en mans de Quim Térmens, director i primer violí de l'Orquestra Terrassa48, violinista de gran prestigi, deixeble del gran Gonçal Comelles.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació