Divendres, 26 d'abril de 2024
meteorologia

Una tempesta de pedra, pluja i vent provoca destrosses al Pallars Jussà

El vent arrenca la pèrgola de la piscina municipal de Tremp i fa caure un fil elèctric a Orcau, provocant un petit incendi

Jordi Ubach Llorens Tremp | 26 d'agost de 2021 a les 10:28
La pèrgola de la piscina municipal de Tremp afectada pel fort vent | Ajuntament de Tremp
Una forta tempesta de pluja, pedra i vent ha provocat aquest dimecres a primera hora de la tarda algunes destrosses a la comarca del Pallars Jussà. La més destacada, la que es va produir a la piscina municipal de Tremp, on el fort vent va arrencar la pèrgola de la terrassa i va afectar també una de les baranes que la sustentava.

Més tard, ja al vespre, també va caure un fil elèctric a Orcau, al terme municipal d’Isona i Conca Dellà, que va fer que marxés la llum durant unes hores a la zona. La caiguda també va provocar un petit incendi en un descampat que els Bombers van sufocar ràpidament. A la Vall Fosca la tempesta també va tenir força incidència, ja que durant uns minuts hi va caure una forta pedregada, com es pot veure a continuació.
 
Les pluges van ser força abundants a la comarca. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, destaquen els 36,4 litres caiguts a la Pobla de Segur, els 24 litres a Tremp i els 19,8 litres a Sant Romà d’Abella. Una aigua molt benvinguda, ja que en molts indrets de la comarca feia gairebé dos mesos que no hi plovia. Al Pallars Sobirà la pluja va ser més testimonial amb els 6,9 litres de Sort com a valor més elevat.
 

 

Altres notícies que et poden interessar


 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació