Dimarts, 23 d'abril de 2024
art

Tanca amb èxit el cicle «Art contra les violències de gènere» del Sobirà

La iniciativa ha tingut molt bona acollida per part del públic de la comarca

Redacció 24 d'agost de 2021 a les 11:29
Imatge d'un dels espectacles del cicle | CCPS
El Pallars Sobirà ha acollit des del 22 de maig fins al 9 d'agost el cicle Art contra les violències de gènere. Han estat set espectacles de música, teatre, performance, així com una exposició d'escultura, presentats i celebrats als diferents municipis de la comarca, que han permès sensibilitzar els espectadors contra les violències masclistes.

Organitzat pels ajuntaments i pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el cicle ha tingut molt bona acollida tant per part dels artistes com pel públic assistent. A la majoria dels actes l'aforament ha estat complet malgrat la situació sanitària i les restriccions, amb públic majoritàriament propi del municipi o dels pobles veïns.

Les obres, cinc d'elles inèdites i creades expressament per a aquest cicle, han estat realitzades per artistes del Pallars Sobirà i de l'Alt Pirineu, amb gran diversitat de disciplines artístiques. Unes obres que han tractat les violències sexuals a la infància, la cosificació, l'assetjament o les violacions a la guerra civil, el pes en les dones de les tasques de la llar, la doble discriminació pel fet de ser dona amb indentitat sexual no normativa, entre altres violències.

Així, s'ha pogut gaudir d'obres com Ataràxia, de la companyia Ntlades, ReSanàcies, BioLentes, d'Ivet Eroles i Noemí Busquets, Purga't, del Col·lectiu ArtèriA, El meu cos té preu, la meva vida no té valor, d'Ariadna Solanes, Violències de gènere. Guerra Civil i postguerra al Pallars Sobirà, del Col·lectiu Lera, i Ximpanzé, de la Companyia Inevitables. 

Tres anys de projecte


Aquest és el tercer any que es realitza el projecte comunitari amb els municipis de la comarca i el consell comarcal amb fons provinents del Pacte d'Estat contra la violència de gènere i que inclou accions de formació i de sensibilització que s'emmarquen dins un projecte més ambiciós centrat en la sensibilització i prevenció contra les violències masclistes, i l'atenció a les dones i els seus fills i filles, que les pateixen.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació