Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus: vacunació

Set de cada 10 pallaresos majors de 16 anys ja estan vacunats

El 62,5% de la població del Pallars ja té la pauta completa contra la Covid-19

Tomàs Garcia Espot 23 d'agost de 2021 a les 12:14
Vacunació contra el coronavirus | Josep M Montaner
Les pallareses i els pallaresos majors de 16 anys estan aconseguint la immunització de grup. Segons les dades fetes públiques pel Departament de Salut, aquest ampli grup d'edat ja ha superat el 70% de població que disposa de la pauta completa contra la Covid-19, amb un 74,25%. Pel que fa al conjunt de la població del Pallars, el percentatge és més baix, però ja supera la meitat, doncs en total un 62,5% ja ha rebut les dues dosis de la vacuna.

Dins del grup dels joves, la franja d'edat que de moment s'ha vacunat menys, a excepció dels de 12 a 15 anys -que tot just han començat-, és la de 20 a 29 anys. Només un 43,65% té actualment la pauta completa, una situació que va empényer les autoritats sanitàries a engegar dues maratons de vacunació sense cita prèvia al Pallars durant el mes d’agost.

Una iniciativa que de moment sembla tenir més impacte en la darrera franja que s'ha incorporat al sistema de vacunació: la de 12 a 15 anys. Al Pallars Jussà, un 50,6% ja ha rebut la primera dosi, mentre un 37,2% ho ha fet al Sobirà. La segona dosi tot just s'està començant a administar, motiu pel qual els índexs de pauta completa amb prou feines arriben al 5%.

Els majors de 40, pràcticament coberts


Segons el Departament de Salut, es pot considerar la immunització de grup quan la pauta completa cobreix el 70% de la població. Aquestes xifres se superen amb escreix entre els col·lectius de risc més elevat, com la gent gran, i entre aquells que més contacte tenen amb el virus, com el personal sanitari.

Primers símptomes de millora


Pel que fa a les dades de la pandèmia, el Pallars començar a presentar els primers símptomes de millora, després d’un estiu complicat. Entre el 13 i el 19 d'agost, al Jussà es van detectar cinc positius, els mateixos que entre els dies 6 i 12. Tanmateix, el risc de rebrot s'ha reduït 37 punts i ara se situa en mitjà-baix (69).

Pel que fa al Sobirà, la millora és més notable, ja que només s'ha detectat set casos, en comparació amb els 30 que es van notificar entre el 6 i el 12 d'agost. Aquest descens dràstic de positius ha propiciat que el risc de rebrot a la comarca hagi passat de 1.141 a 195 en set dies. Així i tot, el risc encara és alt.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació