Dimarts, 23 d'abril de 2024
terra roia

L'art fotogràfic, protagonista de la Fira Multiartística de Vilamur

La mostra compta amb artistes pallaresos o amb obra inspirada en el Pallars

Redacció Vilamur | 20 d'agost de 2021 a les 10:10
Joan Talarn visitant aquest dijous una de les exposicions | ACN
Aquest dijous ha arrencat a Vilamur, al municipi de Soriguera, la Fira Multiartística. Una mostra multisectoral, emmarcada dins del Terra Roia Arts Festival, que agrupa creadors i entitats, projeccions i tallers, entre altres propostes culturals i artístiques. El nexe entre tots ells és el Pallars Sobirà, ja que són d'aquesta comarca o bé s'hi han inspirat per crear la seva obra.

Després d'haver de suspendre l'edició passada a causa de la Covid-19, la fira inclou més actes i artistes, i arriba a més indrets de la comarca. Les activitats van començar a finals de juliol i s'allargaran fins al 29 d'agost. La inauguració ha anat a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha remarcat l'organització d'activitats culturals en comarques de muntanya i ha dit que la fira és un gran complement als esports d'aventura i les activitats a la natura.

L'art fotogràfic té un paper destacat en aquesta edició, amb nombroses exposicions de col·leccions institucionals, com per exemple les fotografies estereoscòpiques de Josep Forns d'entre 1920 i 1930, o fotografies del fons de Violant i Simorra, així com una selecció de treballs de fotògrafs locals.

Fins a 90 artistes passaran per Vilamur


L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, ha dit que l'Ajuntament i els veïns fan un gran esforç per apropar l'art als veïns del Pallars i la gent que aquests dies els visita. Fontdevila ha explicat que durant tot el festival passaran per Vilamur uns 90 artistes amb 40 exposicions.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació