Dimecres, 24 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El Govern defensa els Jocs al Pirineu: «El 2030 encara hi haurà neu»

El director general de Polítiques Ambientals sosté que la "decisió seria una altra" si se celebressin d'aquí a 50 anys

Redacció 16 d'agost de 2021 a les 12:34
Un esquiador fent una acrobàcia a l’aire a Port Ainé, en imatge d'arxiu | Felipe Valladares
El director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Antoni Ferran, sosté que el 2030 "encara hi haurà neu" al Pirineu i defensa la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. En una entrevista a RAC1, Ferran ha reconegut que des de fa anys han notat una pèrdua de neu i ha assegurat que "la decisió seria una altra" si els Jocs se celebressin d'aquí a 50 anys.

Per altra banda, ha dit que els efectes del canvi climàtic ja no es poden revertir a curt termini i que cal centrar-se en el mitjà i llarg termini tot canviant el paradigma i les rutines. A parer seu, de fet, hi ha temps per reformular el sistema i cal entendre-ho com "una oportunitat" per canviar "la nostra relació amb l'entorn".

Ferran ha considerat que mentre s'aplica el canvi de model, cal gestionar la transició i no desaprofitar cap oportunitat perquè "tothom ha de poder continuar portant un plat a taula". Amb tot, ha advertit que les moltes alertes que ha fet darrerament el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic de l'ONU (IPCC) ja fa temps que estan tenint lloc, com la pèrdua de sorra a les platges o la manca de neu. Davant d'això ha demanat més recursos materials i econòmics pel Departament d'Acció Climàtica.

La CUP veu els Jocs d'Hivern com "un obstacle" per als pressupostos


Per la seva banda, el diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern, juntament amb la proposta d'ampliació de l'aeroport del Prat i la injecció de 19 milions d'euros al Circuit de Catalunya, "són un obstacle i un problema" perquè la CUP acabi aprovant els pressupostos.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació