Divendres, 26 d'abril de 2024
càncer

Sort presenta una associació que es planteja explicar el càncer als més petits

La capital del Pallars Sobirà serà la seu dels 'Premis Internacionals Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer'

Redacció Sort | 16 d'agost de 2021 a les 13:53
La pallaresa Judith Durano va morir el passat 3 d'agost, víctima de la malaltia | Associació Judith Durano
El Castell de Sort ha acollit aquest dissabte la presentació de l'Associació Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer, així com l'edició en català del llibre El desig d'Olívia, escrit per la pallaresa Judith Durano i la seva filla Carla. Es tracta d'un conte il·lustrat infantil que neix amb la voluntat d'explicar la malaltia del càncer als més petits i ajudar a tota la família a afrontar noves rutines i emocions.

Durant l'acte, la regidora d'Afers Socials de l'Ajuntament de Sort, Adelaida Aytés, ha destacat l'èxit de convocatòria de l'acte: "Els veïns de Sort han retut també el seu homenatge a una dona, mare i professional, que sempre ha mantingut un vincle molt especial amb el seu lloc de naixement i a qui agraïm que hagi pensat en involucrar-nos de forma directa en el seu llegat a través de les activitats de l'associació".
 

Imatge de la presentació de l'acte, celebrat al Castell de Sort Foto: Associació Judith Durano


El diagnòstic de càncer metastàtic de Judith Durano va originar el projecte d'aquest llibre a quatre mans amb la seva filla de nou anys. La història personal de la Judith i el llibre ha inspirat la creació d'una associació sense ànim de lucre per continuar amb el seu llegat. Així, l'Associació Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer té l'objectiu de promoure el coneixement sobre la malaltia entre els nens, nenes i adolescents mitjançant la literatura, com també facilitar el suport i l'acompanyament de les persones malaltes i del seu entorn més immediat -amics, familiars, fills i cuidadors- durant el procés.

La Judith Durano, natural de Sort, traductora, periodista i comunicadora, va morir el passat 3 d'agost amb 48 anys. Era una apassionada de la lectura i l'escriptura, i un dels seus desitjos era que l'associació que porta el seu nom impulsés activitats a la seva localitat d'origen i al territori que ella anomenava "el seu petit racó".

Futura seu dels Premis Internacionals Judith Durano de Literatura Infantil


D'altra banda, l'associació ha anunciat que la capital del Pallars Sobirà serà la seu dels Premis Internacionals Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer, que es convocaran a partir de l'any que ve. El certamen serà una de les primeres activitats que es posaran en marxa aquesta entitat, creada ara fa poc més de tres mesos, el 23 d'abril d'enguany.

L'actual presidenta de l'associació, Anna Moreno, ha destacat que "la fundació de l'associació va anar acompanyada de la petició per part de la Judith de crear aquests premis internacionals que ajudin a promoure la literatura infantil il·lustrada com a eina d'acompanyament de les famílies que estan en procés de gestionar la malaltia del càncer. A més, als estatuts es va incloure que Sort fos el lloc escollit per fer la presentació dels premis”, ha assenyalat.
 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació