Dijous, 18 d'abril de 2024
rescats

Rescaten a Sort un menor atrapat per un peu a la Noguera Pallaresa

Els Bombers han realitzat en el conjunt del país 25 serveis de rescat aquest cap de setmana, tres dels quals al Pallars

Jordi Ubach Llorens 9 d'agost de 2021 a les 08:11
Imatge d’un dels rescats efectuats aquest cap de setmana pels Bombers | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest cap de setmana, en el conjunt de Catalunya, en un total de 25 serveis de rescat al medi natural, que han inclòs salvaments de muntanya, recerques de persones perdudes, salvaments marítims i un de fluvial. Sumats aquests darrers als 1.044 serveis que s’havien registrat fins dissabte, el nombre de serveis de rescat en el medi natural efectuats pels Bombers durant el 2021 ascendeix a 1.062.

Dels 25 serveis d’aquest cap de setmana, tres s’han fet al Pallars. El més destacable s’ha produït a Sort, quan aquest diumenge un menor ha quedat atrapat per un peu entre les roques del llit del riu Noguera Pallaresa, en una zona de ràpids. L’aigua baixava amb força i el nen es va poder aguantar agafat a una pedra, però la família temia que el pogués arrossegar.

Un cop donat l’avís a les 18:59 hores, fins el lloc dels fets s’hi va desplaçar una dotació terrestre dels Bombers, que en primer lloc va demanar a la companyia elèctrica Endesa l’aturada de la central elèctrica situada aigües amunt, cosa que hagués comportat un corrent d’aigua menor. Finalment, el menor va ser rescatat sa i estalvi i atès pel SEM allà mateix.

El segon servei es va produir també diumenge i al riu Noguera Pallaresa, però en aquest cas a la Pobla de Segur a les 14:11 hores. En aquest punt, una dona va ser arrossegada pel corrent de l’aigua. No obstant, la dona es va poder arrecerar en un punt de la riba contrària on es trobava amb els seus acompanyants. Fins el lloc s’hi van mobilitzar tres dotacions terrestres, que van localitzar la dona i la van traslladar a un lloc segur.

Per últim, els Bombers també van rescatar ahir diumenge, a les 16:27 hores a Isil, una dona que havia patit una lesió severa en una cama al refugi d’Airoto, a Isil, al terme municipal d’Alt Àneu. La víctima va ser evacuada en helicòpter fins l’heliport de Tírvia, on l’esperava l’ambulància per traslladar-la a un centre hospitalari.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació