Dissabte, 20 de juliol de 2024
Govern

La consellera de Drets Socials es compromet a desplegar els serveis territorials del Pirineu

Violant Cervera va abordar en una visita al Pirineu problemàtiques com l'envelliment o el despoblament rural

Redacció 2 d'agost de 2021 a les 10:24
Violant Cervera, a la Seu d'Urgell | Departament de Drets Socials
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, reitera la seva voluntat de transformar els serveis socials per tal de fer-los més propers i accessibles. En una visita a la Seu d’Urgell, on es va reunir amb l’alcalde Jordi Fàbrega, la consellera va remarcar que “és basic escoltar les necessitats del territori” i es va comprometres a “desplegar els serveis territorials a la vegueria del Pirineu, per tal de fer polítiques des de la proximitat i que aquestes comarques tinguin els mateixos serveis que d’altres vegueries de Catalunya”.

La trobada va servir per abordar diferents problemàtiques, com el nou contracte programa, l’envelliment o el despoblament rural. La titular de Drets Socials va recordar la seva petició de creació d’un grup de treball al Parlament per a definir el model d’autonomia personal de Catalunya i va explicar que l’objectiu és “que la gent pugui decidir lliurement com volen viure els darrers anys de la seva vida”. Sobre aquest nou model, tant important en un context com el de l'Alt Pirineu, Cervera va destacar que “la majoria de gent vol envellir a les seves cases i com a administració ho hem de fer possible”.


En relació a les polítiques d’habitatge, Cervera va assenyalar que un dels eixos de l’acció del departament serà “revertir el despoblament rural i impulsar polítiques per a joves, que moltes vegades han de marxar dels seus municipis perquè no hi ha habitatge o es fa molt difícil accedir-hi”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació