Dissabte, 20 d'abril de 2024
Festa Major de Sort

​El primer gegant del Pallars Sobirà tornarà a ballar 34 anys després

L'Atlant va ser trobat el 2017 en un magatzem de Sort

Redacció 29 de juliol de 2021 a les 12:26
L'Atlant és el primer gegant del Pallars Sobirà. Tanmateix, la seva història va ser molt curta. Només se'n coneix una aparició l'any 1987 a la Seu d'Urgell. Ara, 34 anys després, tornarà a ballar als carrers coincidint amb la Festa Major de Sort.


La història de l'Atlant es remunta a fa 34 anys. El grup d’animació Crisol de la Mola de Montardit de Dalt va ser convidat a la trobada gegantera de la Seu d'Urgell. Tal i com explica Marc Escolà, un dels impulsors del grup de recuperació del gegant, Crisol va decidir construir una figura inspirada en l'Atlàntida de Verdaguer. 
 
Aquella trobada gegantera es converteix en l'única aparició de l'Atlant, que queda “confinat” a la Mola de Montardit. No se'n sap res més fins que al 2017 se'n troben algunes restes en un magatzem del pavelló d'esports de Sort. Comença aleshores un procés per recuperar-lo que passa, entre altres, per fer una proposta als pressupostos joves de Sort. La recuperació avança fins que el 2020 estava tot a punt per tornar als carrers i places del Pallars, però la pandèmia ho va ajornar.

El redebut de l'Atlant serà aquest diumenge 1 d'agost en el marc de la Festa Major de Sort. La cita, a partir de dos quarts de dotze del migdia al Parc del Riuet de la capital del Pallars Sobirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació