Divendres, 19 d'abril de 2024
femap

Cap de setmana amb triplet de concerts del FeMAP al Pallars

Artemandoline actuarà a Tremp i Son mentre que el Cor Jove Nacional de Catalunya ho farà a la capital del Pallars Jussà

Redacció 30 de juliol de 2021 a les 07:00
Imatge d'arxiu d'un dels concerts del FeMAP | FeMAP
Continua a ple rendiment la 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Aquest cap de setmana ho fa amb un triplet de propostes al Pallars. Dos concerts a Tremp i un a Son a càrrec del Cor Jove Nacional de Catalunya i d'Artemandoline.

El Cor Jove Nacional de Catalunya actuarà aquest divendres 30 de juliol a l'Espai Cultural la Lira de Tremp. Ho farà amb un recital de música sacra catalana: composicions del barroc i del segle XXI. El CNJC es defineix com un instrument pedagògic i artístic d’excel·lència, nascut per oferir l’oportunitat als millors talents del país de treballar sota la direcció de reconeguts directors nacionals i internacionals. Lintegren 24 cantants d'entre 18 i 28 anys d'arreu del país que, com la direcció, es renoven anualment. Enguany, sota la batuta de Pere Lluís Biosca, presenta un programa que gira entorn la música sacra catalana, amb un diàleg entre compositors antics i contemporanis que inclourà una obra d'estrena de Joan Magrané.

L'endemà, el dissabte 31 de juliol, nou concert a la Lira de Tremp. En aquesta ocasió, serà el torn d'Artemandoline, un grup liderat per les mandolines barroques de Juan Carlos Muñoz i Mari Fe Pavón i que també inclou cinc instrumentistes més. Aquest ensemble proposa un programa on el so vertiginós de les mandolines construeix un gran fresc de la vida i un himne de les emocions. La música s’hi instal·la amb una llibertat insolent, i ens trasbalsa pel seu virtuosisme, per la complexitat i per una energia inesgotable, sempre a la recerca de la bellesa eterna.

Artemandoline, després d'actuar a Tremp, ho farà el diumenge 1 d'agost a Son. Actuaran en un marc incomparable: l'església de Sant Just i Sant Pastor d'aquest poble del municipi de l'Alt Àneu. El concert es complementarà amb una visita naturalista amb sortida a l'aparcament de les Planes de Son.

15 concerts en 11 municipis


Els tres concerts d'aquest cap de setmana formen part del conjunt de 15 recitals en 11 municipis del Pallars. Es tracta de Tremp, la Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà, Castell de Mur, Salàs de Pallars i la Torre de Capdella al Pallars Jussà, i Sort, Esterri d’Àneu, Espot, Lladorre i Alt Àneu al Pallars Sobirà.

La 10a edició del FeMAP compta amb la participació de vint grups i solistes, després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia. Pel que fa a les entrades, es mantenen dos tarifes diferenciades (normal i reduïda) entre els 10 i els 20 euros en funció del tipus de grup, el lloc on es duu a terme el concert i el moment en què es compren les entrades. El preu és sensiblement més econòmic si s'opta per comprar-la de manera anticipada a les oficines de turisme, als ajuntaments o a la pàgina web del festival. L'altra alternativa és adquirir-la directament a la taquilla, que obrirà una hora abans del concert. També hi ha l'opció de fer-se amic del FeMAP per 10 euros, fet que suposa tenir entrada reduïda a tots els concerts.

El FeMAP no només se centra en la música i a apropar els artistes de diversos països d'Europa al Pirineu, sinó que també aposta pel patrimoni local i la natura pirinenca oferint vistes guiades, degustacions o activitats culturals incloses en el preu de l'entrada. Un altre àmbit del certamen és el FeMAP social, que acosta la música antiga a les persones més vulnerables. D'altra banda, també s'ofereixen paquets turístics que combinen les entrades dels diferents concerts del festival amb allotjament. Enguany hi ha nou paquets diferents repartits al llarg de tot el festival.

 Programació del 10è Festival de Música Antiga dels Pirineus

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació