Dijous, 25 d'abril de 2024
Esports

Doble repte esportiu per aquest estiu a Espot i Port Ainé

FGC promou un quilòmetre vertical a Espot i l'ascens cicloturista a Port Ainé

Redacció 29 de juliol de 2021 a les 07:00
Repte Solevar Cronoescalada a Port Ainé | FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa en marxa aquest estiu vuit reptes esportius conduïts a través d’aplicatius digitals per gaudir de l’esport a l’aire lliure. Es tracta de proves aptes per a aquelles persones que vulguin practicar ciclisme, senderisme o trail running per les carreteres, camins i senders a les estacions pallareses d'Espot i Port Ainé així com a Vall de Núria i Vallter, al Ripollès.

Aquests reptes permeten viure l’esport en llibertat i a la natura sense data ni horari, i posar-se a prova el dia i hora més adequat per a cadascú. Només per participar, ja es pot optar a premis i sortejos i després de cada recorregut es poden comparar els temps amb la resta de competidors.

La inscripció als reptes de Vallter, Espot i Port Ainé es fa a través del club Strava FGC Turisme Outdoor on, a més, es poden consultar les classificacions.

La informació sobre cada repte es pot consultar al web d’FGC Turisme. Al perfil d’FGC Turisme a Wikiloc estan disponibles els itineraris i els tracks per seguir-los amb més facilitat.

Els reptes d'Espot i Port Ainé


Per a esportistes que busquin un circuit de trail running d'alta muntanya en estat pur, Espot ofereix el Quilòmetre Vertical Espot – Vall de Peguera. Juntament amb Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici proposen conèixer d'una manera diferent els paisatges de la zona a través d’aquest desafiament. Amb un recorregut de 6,7 km, 1.000 m de desnivell positiu i un pendent del 14%, les persones participants viuen amb intensitat aquesta experiència única.

Port Ainé, per la seva banda, proposa un repte que es realitza en un port ciclista de categoria especial, la Solevar Cronoescalada a Port Ainé: 19 km, 1.200 m de desnivell positiu, rampes del 13% i un pendent mitjà de prop del 7%, són les xifres que el defineixen. Amb sortida a Rialp i arribada a l'Hotel Port Ainé, els gairebé 20 km que uneixen els dos punts converteixen l'experiència en una pujada èpica que, corba a corba, acumula fins a 1.200 m de desnivell a les cames dels ciclistes.

Com en la temporada d’hivern, tots els reptes inclouen sortejos i premis per a les millors marques amb l’objectiu de dinamitzar aquestes rutes ciclistes, senderistes i de trail running al Pirineu català.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Esports, FGC, Espot, Port Ainé
Participació