Dissabte, 20 d'abril de 2024
Art

​Tot a punt per al Terra Roia Arts Festival de Vilamur

Tots els artistes inscrit treballen o s'inspiren al Pallars Sobirà per a les seves creacions

Redacció 29 de juliol de 2021 a les 08:20
Vilamur acollirà el Terra Roia Arts Festival | ACN
Vilamur finalitza la posada a punt dels diferents espais que acolliran les exposicions i activitats del Terra Roia Arts Festival (TRaf) a partir del 31 de juliol i que se succeiran fins al 22 d'agost. Garatges i eres es van transformant en sales expositives, de projeccions d'audiovisuals, per presentacions de llibres i xerrades, concerts, etc. 

El TRaf compta amb més de cinquanta activitats i una participació que arriba quasi al centenar d'artistes i entitats que seran presents no només a Vilamur, sinó a altres pobles de la comarca, on aquestes activitats se succeiran fins al 29 d'agost. El tret característic d'aquesta proposta ens el donen els artistes inscrits: tots treballen o s'inspiren al Pallars Sobirà per a les seves creacions.

Aquesta edició promociona l'art fotogràfic, per això, nou de les exposicions i dues xerrades-taller s'han dissenyat amb aquest objectiu. Una esplèndida selecció de càmeres fotogràfiques utilitzades pels reporters a les guerres del segle XX, i de curiositats que les envoltaven, s'afegeix al programa d’exposicions. La cultura popular i tradicional pallaresa i catalana serà present en forma de concerts, tallers i exposicions. Disset activitats s'emmarquen en el que han anomenat “Memòria i records”. Espectacles teatrals, exposicions i xerrades relataran o explicaran diversos episodis de la història del Pallars.

Els dies 19 i 20 d'agost es realitzarà una fira multiartística amb presència de diferents creadors i entitats amb estands propis. A l'espai lletres, per exemple, hi seran presents una dotzena d'escriptors que presentaran i signaran els seus treballs. Un programa que comptarà amb tota mena d'activitats i entreteniments per als visitants, zones expositives, lúdiques i de restauració, espais infantils, actuacions, etc.

"El TRaF és com un miracle"


“El TRaf és com un miracle. Ha estat la perseverança i la resiliència d'un equip de treball i la complicitat dels artistes i entitats els que han possibilitat dur a terme el projecte. Un projecte integral que funcionarà com un aparador de la creació pallaresa. Hem dissenyat un festival per mostrar i vendre cultura i art, en un format familiar, per a tots els públics”, explica Miquel Seguer, director del festival.

En aquest sentit, l'organització admet que va ser una decisió molt difícil l'anul·lació de l'edició 2020 per les fortes mesures sanitàries imposades, però el suport i estímul de les diferents administracions ha possibilitat la seva nova organització. Un nombrós grup de voluntàries i voluntaris vetllaran per mantenir les distàncies, els aforaments i d'altres mesures que proporcionaran la màxima seguretat als visitants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació