16 d'abril de 2024
dansàneu

El ballarí Cesc Gelabert inaugurarà diumenge el 30è Dansàneu

Fins l'1 d'agost el Festival de Cultures del Pirineu programa una vintena d'espectacles que posen en valor el patrimoni artístic i cultural de les Valls d'Àneu

Redacció Esterri d'Àneu | 23 de juliol de 2021 a les 11:33
Imatge del ballarí i coreògraf Cesc Gelabert | Manuel Outumuro
El ballarí, coreògraf i Premi Nacional de Cultura, Cesc Gelabert, obrirà aquest diumenge, a les 19h de la tarda a l'església de Santa Maria d'Àneu, la 30ª edició del Dansàneu. Fins al proper 1 d'agost, el Festival de Cultures del Pirineu presentarà una vintena de propostes artístiques en la majoria de casos singularitzades per a l'ocasió que mesclen la dansa, la música i el patrimoni de les Valls d'Àneu.

Pel que fa a l'espectacle inaugural, Gelabert –que va ajornar la seva participació l'any passat amb motiu de la Covid-19– ballarà diversos solos que d'alguna manera tenen una relació directa amb el folklore. Entre ells, hi ha Enyor, una sardana de Ricard Lamonte de Grignon, o Soliloquios, la versió que ha fet de l'Aurresku basc. L'actuació de Cesc Gelabert s'inclou dins el programa Parelles de ball de l'Associació de companyies professionals de la dansa de Catalunya. Les entrades per a la inauguració estan exhaurides des de fa dies.

S'obrirà d'aquesta manera un període de vuit dies de programació que, novament, s'adaptarà a la normativa sanitària vigent: control d'aforaments i accessos per garantir distàncies de seguretat, obligatorietat en l'ús de la mascareta a tot arreu (també a l'aire lliure), gels hidroalcohòlics i mesuradors de temperatura. Amb aquestes accions, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu referma el seu compromís amb el territori, els artistes i els agents col·laboradors del Dansànu a favor d'un festival segur.


En paraules del seu president, Ferran Rella, el festival "fa un pas endavant en l'assumpció de reptes organitzatius programant durant vuit dies propostes de formats i disciplines molt diferents que aprofundeixen en el treball que estem desenvolupant des del 2015, any de refundació del Dansàneu en el format actual".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació