Dijous, 18 d'abril de 2024
educació

​Les 8es Jornades per a l'Excel·lència abordaran l'educació com a clau de futur

La trobada, que se celebrarà entre l'1 i el 2 d’octubre a Esterri d’Àneu, comptarà amb noms destacats del món educatiu

Redacció Lleida | 23 de juliol de 2021 a les 13:41
El president de la Diputació, Joan Talarn, amb els alcaldes d'Esterri i Llavorsí, Pere Ticó i Josep Vidal | Diputació
La 8ª edició de les Jornades per a l'Excel·lència, que tindran lloc l'1 i 2 d'octubre a Esterri d’Àneu, ha estat presentada aquest dijous a Lleida pel president de la Diputació, Joan Talarn, juntament amb l'alcalde d'Esterri Pere Ticó i el president de les Jornades, Jesús Montoliu. L'edició d'enguany abordarà de manera monogràfica L'educació, la clau del futur, de la mà d'una vintena de professionals de primer nivell de l'àmbit educatiu.

Les jornades acolliran conferències, taules rodones, entrevistes i actuacions, combinant el format presencial amb la retransmissió en directe. Els diferents models educatius existents, la digitalització o la realitat de les escoles rurals són algunes de les qüestions que centraran aquesta edició. El president de l'Associació Jornades per a l'Excel·lència, Jesús Montoliu, ha assegurat que "les jornades extremaran les precaucions per garantir la seguretat dels assistents i continuaran apostant per integrar les noves tecnologies".

Durant la presentació també s'ha donat a conèixer el programa complet de les jornades i s'han anunciat alguns dels noms destacats que compartiran les seves experiències i reflexions. El docent i conferenciant César Bona, el mestre i mag Xuxo Ruiz, la sociòloga Marina Subirats, el filòsof i eurodiputats Josep-Maria Terricabras, i l'educador pedagògic Boris Mir són alguns dels ponents confirmats per a aquesta edició.

Les Jornades per a l'Excel·lència continuen creixent i ja s'han convertit, després de set edicions, en un acte de referència de cada any per al Pirineu, un veritable think tank de les comarques de muntanya. Al llarg de la seva trajectòria, les Jornades han tractat qüestions cabdals tant per a les comarques de muntanya com per al conjunt del territori. La sostenibilitat, el turisme, les infraestructures, la sanitat i el comerç electrònic són alguns dels temes que s'han abordat anteriorment.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació