Dissabte, 27 d'abril de 2024
coronavirus

​Les farmàcies ja poden vendre tests d'antígens sense recepta

Fins ara calia una prescripció mèdica perquè les farmàcies poguessin distribuir aquest tipus de tests d'autodiagnòstic

Irene Montagut / Lluís Girona Barcelona, Catalunya | 20 de juliol de 2021 a les 16:34
Venda de tests d'antígens d'autodiagnòstic en una farmàcia | Europa Press
El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el reial decret que permet la venda de tests d'autodiagnòstic, és a dir, d'antígens o d'anticossos, contra la Covid-19 en farmàcies i sense la necessitat de recepta a partir d'aquest dimecres, un cop estigui publicat al BOE. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha qualificat la decisió com "una mesura molt reclamada i desitjada" i ha felicitat el ministeri de Sanitat per l'acord assolit amb els col·legis de farmacèutics i la indústria farmacèutica.


En compareixença davant la comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats, Darias va reivindicar que "es fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica per identificar de forma més ràpida els casos positius i fins i tot d'asimptomàtics, com està passant en la població de 12 a 29 anys, i controlar de la manera més eficaç la progressió de la pandèmia". El preu no serà fixat pel govern espanyol, sinó que les farmàcies podran decidir-lo. Es preveu que estigui entre els set i els quinze euros.

L'esborrany de la nova norma, publicat al maig i al qual ha tingut accés Europa Press, justifica que "la disponibilitat de proves d'autodiagnòstic per a la Covid-19 permetrà a la població general la realització de les proves sense la intervenció d'un professional sanitari, el que per una banda reduirà en certa manera la pressió assistencial dels centres sanitaris i permetrà la identificació ràpida de sospites de casos positius".

De la mateixa manera, el Ministeri reconeix que la crisi sanitària per la COVID-19 "fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica", a fi d'identificar de forma ràpida sospites de casos positius, per prendre les mesures adequades i així controlar eficaçment la progressió de la pandèmia i al mateix temps "atendre els afectats per la pandèmia i ajudar a la seva recuperació".

"Tenint en compte que l'exigència de prescripció per a la venda al públic d'aquests productes constituiria una important barrera per al seu ús, és convenient incloure'ls entre els productes d'autodiagnòstic exceptuats de la necessitat de prescripció per a la seva adquisició en farmàcies", va explicar el Ministeri en el seu esborrany.

Després d'aprovar aquesta norma, les proves d'autodiagnòstic de la COVID-19 s'uniran a altres tests que tampoc necessiten recepta, com els de l'embaràs i de la fertilitat, així com els destinats a la determinació de la glucèmia o la detecció de VIH. Igual que aquests productes, els tests per detectar la COVID-19 podran tindran permès realitzar publicitat.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació