Dimecres, 24 d'abril de 2024
arts escèniques

​L'Esbaiola't tanca amb el 80% de les entrades venudes i el desig de tornar a la normalitat

L'organització qualifica "d'exitosa" la primera edició del certamen des de l'inici de la pandèmia

Redacció Esterri d'Àneu | 19 de juliol de 2021 a les 11:27
Pla general del públic durant l'espectacle 'Encore Plus' de la companyia Toi d’Abord | Esbaiola't
L’Esbaiola't ha tancat aquest diumenge la seva 14a edició després de quatre dies en què Esterri d'Àneu s'ha tornat a omplir d'espectacles de teatre i circ, a més de tallers i instal·lacions de jocs. L'organització ha qualificat "d'exitosa" l'edició d'enguany, la primera des de l'inici de la pandèmia, i ha indicat que s'han venut el 80% de les entrades, unes 10.500.

També ha afegit que la situació sanitària i el fet que els 23 espectacles d'enguany fossin de pagament i amb aforament limitat, s'ha traduït amb "menys ambient" de públic als carrers del municipi. De cara l'any vinent, els impulsors del festival esperen poder tornar a oferir una "programació normal" amb propostes gratuïtes i de pagament.

El codirector del festival, Carles Pijuan, s'ha mostrat "il·lusionat" i ha assegurat que el certamen ha superat les expectatives que s'havien marcat, tenint en compte el context de pandèmia en què s'ha celebrat. Sobre les entrades venudes, Pijuan ha dit que “és un molt bon nombre i està molt per damunt dels límits per considerar que l'edició ha estat exitosa", afirma Pijuan.

Per contra, l'organització no ha donat una xifra aproximada del nombre de públic que ha passat per Esterri d'Àneu durant aquests quatre dies, però assenyala que l'afluència ha estat menor a les 6.000 persones que visitaven el municipi en anteriors edicions. “Però estem contents perquè no s'han vist aglomeracions i hem pogut complir la normativa sanitària", argumenta.

Pel que fa els objectius de cara a l'any vinent, l'Esbaiola't es proposa "tornar al punt d'inici" i poder reprendre la programació habitual. "Tornarem a fer propostes gratuïtes i que la gent pugui passejar", explica Pijuan. També afegeix que volen que el dijous, el primer dia de festival, recuperi pes, després que enguany el gruix de la programació s'ha concentrat a partir de divendres a la tarda i fins diumenge.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació