Dimecres, 24 d'abril de 2024
música

Es compleixen 25 anys del primer Doctor Music Festival d'Escalarre

Un esdeveniment sense precedents que va reunir al Pallars gairebé 30.000 persones per veure artistes de la talla de David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed o Patty Smith

Redacció Escalarre | 17 de juliol de 2021 a les 17:45

Aquesta setmana s’han complert 25 anys de la primera edició del Doctor Music Festival, un esdeveniment sense precedents al Pallars que va omplir de música els prats d’Escalarre. L’11 de juliol de 1996 milers de joves vinguts d’arreu del territori espanyol plantaven la seva tenda per presenciar durant tres dies consecutius les actuacions d’artistes de la talla de David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Patty Smith, Blur, Sepultura, Suede o Bad Religion.
 

Cartell de la primera edició del Doctor Music Festival l’any 1996. Foto: Arxiu


La primera edició del Doctor Music Festival, que es va celebrar durant tres anys consecutius al Pallars, va aplegar entre l’11 i el 13 de juliol de 1996 més de 25.000 persones, una xifra que multiplicava per cinc la població que vivia en aquell moment a les Valls d’Àneu. El de l’edició de 1996 és considerat el primer macrofestival de l’estat espanyol. Una autèntica revolució que es va intentar repetir sense èxit, ara fa dos anys, als prats d’Escalarre i que la promotora Doctor Music ha volgut recordar a través de les xarxes socials.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació