Divendres, 19 d'abril de 2024
emergències

El Pirineu recupera la coordinació de la campanya forestal

La reunió entre els diferents cossos d'emergències s'ha celebrat a Tremp després d'anys sense convocar-se a l'àmbit territorial

Redacció Tremp | 12 de juliol de 2021 a les 10:17
Imatge de la reunió celebrada a l'Epicentre | Delegació del Govern
Tremp ha acollit aquest passat divendres la reunió de coordinació de la campanya forestal per l'estiu del 2021. La trobada, presidida pel delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, s'ha recuperat després de diversos anys sense celebrar-se. L'objectiu de la reunió ha estat encarar els propers mesos per minimitzar el risc d'incendis forestals i d'accidents en el medi natural. Hi van participar representants dels Agents Rurals, de Protecció Civil, del Cos de Bombers i dels Mossos d'Esquadra.

Així mateix, la trobada suposa un pas més per tal d'aconseguir la creació de la Regió d'Emergències del Pirineu, juntament amb la presentació, la setmana passada, del nou helicòpter de rescat medicalitzat gestionat entre els Bombers i el Sistema d'Emergències Mèdiques. En aquest sentit, Ricard Pérez ha posat de relleu que un dels reptes de la legislatura és el desplegament dels serveis territorials per tal "d'assolir l'especificitat del nostre territori i poder millorar la proximitat entre els serveis públics i la ciutadania".


En el desenvolupament de la reunió s'ha fet un breu resum de la campanya anterior, i s'han presentat les previsions de l'actual. Malgrat que el risc d'incendis forestals és menor durant els mesos d'estiu al Pirineu, excepte al Pallars Jussà i al sud de l'Alt Urgell, hi han altres elements sensibles com l'afluència de persones que accedeixen al medi natural i els efectes provocats per l'augment d'activitats com les acampades.

Des de Protecció Civil s'ha fet un esment de les mesures d'autoprotecció per tothom que vulgui accedir al medi natural, com la prohibició de fer foc, no tirar burilles de cigarretes i no deixar la brossa fora dels contenidors, accions que comporten un alt risc d'incendi forestal. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra garanteixen l'assistència als equips de Bombers en cas d'una emergència, així com els controls de trànsit a les vies d'entrada i de sortida i garantir el perímetre de seguretat.

Finalment, des dels Agents Rurals s'ha incidit en el fet que s'han trobat persones encenent foc en el medi natural, pel qual es farà una vigilància en aquest aspecte. "Ens trobem en una regió amb nombrosos espais protegits, com el Parc Natural de l'Alt Pirineu o el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació