16 d'abril de 2024
inserció laboral

​L’Ajuntament de Tremp aposta per la formació en restauració

S’han realitzat dos cursos de formació en matèria de restauració i servei de sala per a persones aturades i professionals en actiu

Redacció Tremp | 7 de juliol de 2021 a les 11:08
Imatge dels participants en una de les sessions de cuina | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha organitzat aquest mes de juny​ dos cursos en el marc del dispositiu d'inserció laboral del programa de Treball als Barris. Una vegada més, s'ha donat prioritat a la formació en el camp de l'hostaleria i la restauració, tenint en compte que es tracta d'un sector estratègic i que, especialment en temporada alta, té capacitat per ocupar un gruix important de persones.

D'una banda, ha tingut lloc el curs intensiu de sala, que ha anat a càrrec del cuiner i assessor Oriol Pallarès, de l'empresa És Pallarès, i ha comptat amb la col·laboració de l'empresària pallaresa Núria Bigorra, del celler Terrer de Pallars, i de Damià Mula, assessor en matèria d'hoteleria i cocteleria. Així, en el decurs de les sessions els participants han adquirit coneixements pràctics sobre l'ofici de cambrer i atenció al client al restaurant, alhora que han après nocions bàsiques de vins i cocteleria.

Per altra banda, s’ha fet un curs de cuina d'aperitius i de plats combinats, que ha estat realitzat per Núria Casaubon, empresària i professora d'hostaleria i restauració, assessora gastronòmica i especialista en dieta mediterrània. La formació ha estat molt pràctica amb aperitius a base de formatges i vegetals pallaresos, carns i embotits pallaresos, plats combinats vegetarians o adaptats per a persones amb al•lèrgens alimentaris i finalment, plats combinats amb receptes pallareses.

Totes dos formacions han tingut com a objectiu reforçar els serveis i millorar les competències dels professionals del sector de la restauració, així com capacitar en aquest camp persones aturades del territori. Els dos cursos han tingut una durada de 50 hores, i han comptat amb 18 persones inscrites. 

Aquesta acció ha estat subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris, cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació