Dijous, 25 d'abril de 2024
obituari

Multitudinari adéu al rector de la parròquia de Tremp, Joan Antoni Mateo

El mossèn va morir el passat diumenge al no poder superar un accident vascular cerebral que va patir el dia 25 de juny

Jordi Ubach Llorens Tremp | 7 de juliol de 2021 a les 08:23
Últim adéu a Mateo en la missa exequial d’aquest dimarts | Jordi Uriach
La basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp ha quedat petita aquest dimarts al matí en la missa de comiat al seu rector, mossèn Joan Antoni Mateo, mort el passat diumenge. Nombrosos veïns i veïnes de Tremp i de tota la comarca han volgut donar l’últim adéu a Mateo en una missa exequial que ha estat presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i concelebrada amb nombrosos mossens del Bisbat d’Urgell.

Mateo va patir el passat dia 25 de juny un accident vascular cerebral que no es va poder revertir. El mossèn estava ingressat des del dia 26 a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on diumenge va morir. Des de llavors, les xarxes socials s’han omplert de mostres de condol de molts feligresos de Tremp i comarca, que han volgut acomiadar el seu rector. El perfil de Facebook de la parròquia de Valldeflors aplega bona part d’aquests comentaris.
 

La missa ha estat presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives. Foto: Jordi Uriach


36 anys de servei sacerdotal


Joan Antoni Mateo Garcia tenia 59 anys i havia servit 36 anys en el ministeri sacerdotal. Va ser nomenat com a rector de Tremp l’any 2005. A més, va ser delegat diocesà per la pastoral de la família i la vida del Bisbat d’Urgell, doctor en Teologia i professor a l’Institut de Sant Tomàs de la Fundació Balmesiana de Barcelona. 

Mateo era també canonge del Capítol Catedral d’Urgell, rector de les parròquies de Talarn, Eroles, Mur i Puigverd i president del Patronat de la Fundació Fiella de Tremp, entitat que gestionava la residència de gent gran de la ciutat.
 

L’església de Tremp va quedar petita en la missa de comiat al seu rector. Foto: Jordi Uriach

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació