Divendres, 26 d'abril de 2024
recerca

El Geoparc Orígens promou la investigació a les escoles rurals

Els alumnes de set centres educatius han treballat amb patrimonis propers a les seves escoles com la geologia, l’arqueologia, la paleontologia o el medi ambient

Redacció Tremp | 2 de juliol de 2021 a les 08:13
Alumnes en una pràctica d’excavació | Geoparc Orígens
Uns 200 alumnes d’entre 5 i 16 anys de diversos centres educatius que formen part del territori Geoparc Orígens i la seva zona perifèrica han participat al programa Investiga-edu durant el curs 2020-21. En total, han estat set centres de zones rurals com són l’Escola Valldeflors de Tremp, l’Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, l’Escola Dosrius de Camarasa, l’Institut Ciutat de Balaguer, l’Escola Miret i Sans d’Organyà, l’Institut Aubenç d’Oliana i l’Escola Ribagorçana del Pont de Suert.

El programa Investiga-edu va néixer amb l’objectiu d’apropar la ciència al públic escolar tot estudiant diferents elements patrimonials de l’entorn de les escoles. Enguany ha consistit en la realització de diferents activitats amb alumnes d’educació Infantil, Primària i ESO relacionades amb les temàtiques escollides per cada centre: geologia, arqueologia, paleontologia i medi ambient.

S'ha fet amb treball pràctic, com tallers i sortides de camp. Els alumnes s’han plantejat hipòtesis i reptes que han anat resolent durant l’evolució del programa com autèntics investigadors, amb l’ajut del seguiment realitzat per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric i els diferents experts contactats per cada temàtica. El programa ha finalitzat amb l’elaboració de materials i recursos per part dels alumnes com contes o fulletons informatius.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació