Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

El Pallars assoleix puntes del 95% d’ocupació turística pel pont de Sant Joan

El turisme actiu ha estat un dels serveis més demandats al Pallars Sobirà

Redacció 28 de juny de 2021 a les 09:50
Turistes a punt per fer una baixada de ràfting a la Noguera Pallaresa | ACN
El Pirineu i Ponent han assolit una mitjana d'ocupació al voltant del 75% durant els quatre dies de pont de Sant Joan als establiments de turisme reglat. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, a les zones turístiques de muntanya aquesta ocupació ha arribat fins al 95% durant les dos nits del cap de setmana, mentre que els percentatges han estat inferiors la nit del dijous.

Els càmpings han penjat el cartell de complet en la modalitat de bungalous i han arribat al 60% en la d'acampada. Per la seva banda, la mitjana d'ocupació a les cases rurals ha estat del 75% al conjunt de la demarcació. Les empreses de turisme actiu i esports d'aventura també han tingut una demanda per sobre de la mitjana el cap de setmana.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, així com els representants de les associacions d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida, s'han mostrat satisfets per aquest bon comportament turístic i han confirmat les previsions fetes davant l'augment de les reserves que hi havia per Sant Joan.

Segons Pujol, el resultat d'aquest pont és "un bon tret de sortida de la temporada estival del 2021" i "obre el camí per poder assolir aquest estiu els resultats de l'any 2019 que es va tancar amb un rècord històric quant al nombre de viatgers i pernoctacions i traslladar d'aquesta manera també al conjunt de la demarcació la millora dels resultats que va tenir el sector turístic l'any passat, en plena pandèmia, a les zones del Pirineu i Prepirineu de Lleida".

Segons el Patronat de Turisme, el tipus de públic que aquests dies ha fet parada a la demarcació és gent de Catalunya que vol gaudir dels espais naturals i de les activitats a l'aire lliure i de turisme actiu. A més, l'ens afegeix que la celebració de la festa de les falles, reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, ha estat un dels atractius de les comarques de muntanya en aquestes dates. Aquestes celebracions s'han fet amb limitació d'aforament de públic com a mesura de prevenció.

A més d'això, altres productes que també han tingut una alta demanda en aquest pont han estat les activitats a l'aire lliure i de natura, com ara els esports d'aventura i el senderisme, i les visites culturals al territori, a més de la gastronomia. En concret, les empreses de turisme actiu i esports d'aventura del Pallars Sobirà han valorat de manera molt satisfactòria el nivell de contractació de serveis durant el pont de Sant Joan, principalment el cap de setmana, amb una punta de demanda d'activitats per sobre de la mitjana el dissabte i que ha representat entre el 80% i el 85% de la capacitat de serveis de les empreses que ofereixen activitats, segons el president de l'Associació d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

L'ocupació per sectors


L'ocupació als establiments d'hoteleria oberts en aquestes dates a les zones turístiques del Pirineu ha arribat al 95% durant les dos nit del cap de setmana de pont. La nit de la revetlla, el dimecres, va començar l'arribada de públic, amb un percentatge d'ocupació entre el 30% i el 40%. El ritme d'ocupació va créixer el dijous fins tancar aquest cap de setmana amb un 95%, segons ha indicat el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau. A les zones de la plana de Lleida els percentatges d'ocupació han estat inferiors.

Pel que fa el turisme rural, la mitjana d'ocupació s'ha situat al voltant del 75% en el conjunt de la demarcació de Lleida, encara que aquests percentatges han estat més alts al Pirineu, on s'ha situat per sobre del 80%, segons ha explicat el president de la Federació de Cases de Turisme Rural, Jaume Ramon.

Finalment, el sector del càmping ha tingut una plena ocupació a les places de bungalous, amb més demanda que places disponibles en aquesta modalitat d'allotjament, mentre que la mitjana en la modalitat d'acampada s'ha situat al voltant del 60% a tota la demarcació, segons la presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina. 

D'altra banda, el Patronat de Turisme assenyala que els establiments d'apartaments turístics, cases de colònies, albergs i refugis, entre d'altres modalitats d'allotjament turístic, també han tingut una bona ocupació al conjunt de la demarcació, així com les segones residències, que han recuperat la seva activitat per aquestes dates.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació