Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

L’Ajuntament de Tremp adquireix un vehicle elèctric per a ús turístic

Es tracta d’una iniciativa pionera que ve acompanyada de la instal·lació d’un nou punt de recàrrega ràpida a la ciutat

Redacció 25 de juny de 2021 a les 07:52
Imatge del nou vehicle elèctric adquirit per l’Ajuntament de Tremp | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp ha adquirit un vehicle elèctric, model Nissan Leaf, que posarà a disposició de veïns i turistes perquè, prèvia reserva, puguin desplaçar-se pel municipi. Així doncs, el consistori està creant un nou servei municipal de lloguer de vehicle turístic, una iniciativa pionera a Catalunya. Tremp és el municipi més extens del país i la seva orografia i extensió fa complicats els desplaçaments pel terme.

No obstant, segons ha explicat el regidor de Mobilitat i Via Pública i segons tinent d’alcalde, Antoni Flores, l’ús principal del vehicle anirà destinat al personal de l’ajuntament, tot i que fora de l’horari laboral se li donarà un ús turístic. L’objectiu del projecte, segons Flores, és potenciar la mobilitat sostenible al municipi i donar un servei més a veïns i turistes.

La compra del vehicle ha estat possible gràcies a un ajut del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que mitjançant l’Associació Catalana de Municipis (ACM), hi ha aportat 15.000 euros. La inversió total de la operació ascendeix als 30.000 euros.

Nou punt de recàrrega ràpida


L’Ajuntament de Tremp també ha instal·lat a la plaça Capdevila una nova estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, que s’ha ubicat just al costat de la que ja hi ha de càrrega semiràpida. L'ha instal·lació s'ha dut a terme amb un ajut del Departament d’Empresa i Treball a través del Pla de Foment del Turisme.
 

Nou punt de recàrrega ràpida a la plaça Capdevila. Foto: Ajuntament de Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació