Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme

El sector turístic del Pirineu preveu un estiu amb més afluència que el de l’any passat

Optimisme per la millora de la situació epidemiològica gràcies a la vacunació, que s'ha traduït en reserves d'allotjament

Redacció 22 de juny de 2021 a les 11:24
Presentació de la campanya d’estiu al Castell de Montsonís, a la Noguera | ACN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu aquest estiu assolir els resultats del 2019, que es va tancar amb un rècord històric de 565.000 viatgers i 1.428.000 pernoctacions. La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, ha destacat que els bons indicadors epidemiològics haurien de "permetre" recuperar aquestes xifres d'abans de la pandèmia i per tant s'ha mostrat optimista i confia que el sector gaudirà d'un "molt bon estiu".

El tret de sortida serà el pont de Sant Joan, on en alguns llocs del Pirineu i del Pallars ja s'ha penjat el cartell de "complet" als establiments i allotjaments turístics. Això no obstant, també hi ha moltes reserves per al juliol i el setembre, de manera que es preveuen tres mesos seguits amb "bons nivells d'ocupació".

Ponent i el Pirineu ja es van situar l'estiu passat, en plena pandèmia, en una posició privilegiada per rebre turistes, a excepció de la capital i els municipis del Baix Segre que es van veure afectats pel tancament perimetral a causa dels brots de Covid-19. Això va fer que l'estiu 2020, sobretot al Pirineu i Prepirineu, es registrés un increment del 9% de viatgers en relació al mateix període del 2019

El president de la Federació d'Hostaleria, el pallarès Josep Castellarnau, ha explicat que el sector està il·lusionat perquè es reprèn el "somni" de poder treballar de la seva feina. Així mateix, ha destacat que amb la retirada aviat de la mascareta, es podrà tornar a gaudir de la sensació d'aire pur de la demarcació. Per Castellarnau, el 2020 ha estat un any que ha servit per fer que Lleida passés de ser "la gran desconeguda" a un gran descobriment per molts.

Castellarnau també ha mostrat satisfacció per l'inici de la temporada d'estiu al Pirineu pel pont de Sant Joan, amb la festa de les falles, que ha motivat a penjar el cartell de complert a molts establiments. Així mateix, ha instat al president de la Diputació, Joan Talarn, a estar "atent" a les propostes dels fons Next Generation, per tal de poder fer "coses diferencials" a Lleida, com per exemple vies verdes per anar amb bicicleta i connectar les comarques de muntanya amb les de la plana.

De la seva banda, el president de l'Associació de Cases Rurals de Lleida, Jaume Ramon, ha remarcat la "forta demanda" que estan tenint, superior a la de l'any passat i fins i tot a la de 2019. Ramon també s'ha alegrat que precisament aquest dilluns finalitzi una de les darreres restriccions que encara els afectaven, com és la de la limitació de grups de 10 persones, un fet que els permet afrontar la temporada amb "normalitat", ha dit.

La presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, la pallaresa Marta Cortina, ha explicat que el sector registra sobretot reserves de turisme nacional i estatal i tot fa preveure que enguany es repetirà la tendència. Això no obstant, ha destacat que ja s'estan començant a veure els primers turistes internacionals pels càmpings del Pirineu. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació