16 d'abril de 2024
circ

Talarn s’afegeix a la segona temporada de «Pobles de Circ», que s’estrena aquest dissabte a Sort

El cicle és una de les mesures incloses en el Pla d’Impuls al Circ de la Generalitat i aquest any s’amplia a set municipis

Redacció 18 de juny de 2021 a les 10:14
La pallassa 'La Churry' arriba aquest dissabte a Sort | Vintiset.net
L'actuació de l’espectacle SOS de la pallassa La Churry estrenarà aquest dissabte a Sort la segona temporada de Pobles de Circ. L’actuació tindrà lloc a les 18h al teatre Els Til·lers i serà el tret de sortida d’aquest cicle d’actuacions, que enguany s’amplia a set municipis catalans. Un d’ells és Talarn, que s’uneix a la proposta inclosa en el Pla d’Impuls al Circ de la Generalitat de Catalunya.

La programació portarà 27 representacions i sis tallers de circ a set pobles d’arreu de Catalunya des de la primavera fins a finals d’any. Es tracta de municipis de menys de 10.000 habitants de diferents comarques. A banda de Talarn i Sort, són Alcanar (Montsià), Sant Hilari Sacalm (La Selva), Bellver (La Cerdanya), Prats de Lluçanès (Osona) i Ulldemolins (Priorat). Com ja es va fer durant el 2020, tots els espectacles seguiran la normativa que marqui el Procicat per evitar contagis de Covid-19.

La mesura Pobles de Circ, coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, creix aquest segon any i incrementa de quatre a set el nombre de municipis que formaran part d’aquest projecte el 2021. El projecte té com a objectiu fer arribar programació de circ a pobles amb poca població i poca presència d’aquesta art escènica en la seva agenda cultural.

Una quinzena de companyies diferents


A partir d’una convocatòria en què van participar uns 120 espectacles de companyies de circ catalanes, una comissió de selecció formada per ajuntaments i persones expertes en programació van escollir un primer llistat d’espectacles, i després cada ajuntament ha fet la seva pròpia tria de les peces que es veuran aquest 2021.

En total s’han programat una quinzena de propostes diverses: de petit, mitjà i gran format de diferents estils i disciplines. A més, el 20% estan dirigides a públic adult, per promoure que no es tracti només de creacions per a públic familiar. Durant el 2020 es va dur a terme un total de setze espectacles i quatre tallers de circ amb una valoració molt positiva per part dels ajuntaments participants.


 Consulta la programació de Pobles de Circ 2021

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació