Divendres, 19 d'abril de 2024
VÍDEO

FGC incorpora el Parc Astronòmic del Montsec a l'oferta de l'estiu

Ferrocarrils aposta per l'automatització de la venda de bitllets a les estacions de muntanya en aquesta nova temporada

Redacció 17 de juny de 2021 a les 08:52
Presentació de la temporada d'estiu de FGC | FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat a l'oferta turística d'estiu el Parc Astronòmic del Montsec amb l'objectiu d'apropar a la ciència al públic general. Durant aquest període, FGC també preveu "facilitar l'experiència d'usuari" amb l'automatització dels processos de venda de bitllets a través de la pàgina web de cada estació. 

Aquest sistema es va implementar l'any passat a Vall de Núria, i enguany s'incorporarà també a Vallter, La Molina, el cremallera i els funiculars de Montserrat. L'estació de Boí Taüll obrirà per primer cop a l'estiu i acollirà el campionat d'Europa d'esquí de muntanya el febrer de 2022.

FGC ha presentat aquest dimecres l'oferta turística per a aquest estiu a les estacions de muntanya, els trens turístics i al Parc Astronòmic del Montsec en un acte al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, encapçalat per Marta Subirà, la nova presidenta de la companyia. Com a principal novetat per a aquest any, FGC Turisme implantarà l'automatització de la venda de bitllets a través de la pàgina web a tots els negocis de l'empresa i incorporarà noves màquines d'autovenda al cremallera de Núria.

Així mateix, l'empresa està treballant per incorporar la digitalització als negocis turístics a través del projecte Taquilla 0. Aquesta iniciativa preveu la instal·lació de màquines de venda i recollida automatitzada de bitllets i forfets a les estacions de muntanya a partir de l'hivern. L'objectiu és automatitzar el 80% de la venda de tiquets, així com implementar millores en la venda en línia.

FGC Turisme també preveu millorar l'experiència de l'usuari quan aquest arriba a l'estació. Per aquest motiu, preveu reformar els denominats espais clients, els espais d'atenció comercial de les diferents estacions de muntanya. L'empresa pretén també transformar l'ecosistema digital de relació amb el client, a través de la renovació del software, la implementació de suports digitals de contacte amb el client a les pàgines web o una estratègia "omnicanal" de comunicació.

La incorporació del Parc Astronòmic del Montsec


La principal novetat és la incorporació del Parc Astronòmic del Montsec a l'oferta turística de FGC. L'1 de juliol es projectarà en el planetari la pel·lícula Pirineus, la Nuit, el resultat d'un projecte transfronterer impulsat des del Consell Comarcal de la Noguera que pretén posar en valor el cel de Catalunya i a banda i banda del Pirineu.

FGC Turisme també rellançarà la marca Turistren aquest estiu, amb l'objectiu d'agrupar l'oferta de transports turístics amb destinacions d'interès. "FGC vol ser un element d'acompanyament per crear ocupació i riquesa al territori els 365 dies de l'any", ha assegurat al presidenta de FGC, Marta Subirà, en la presentació de la temporada d’estiu.

El Tren dels Llacs, que porta els viatgers des de Lleida fins a la Pobla de Segur, estarà en circulació tots els dissabtes fins al 30 d’octubre. Són, en total, 29 circulacions: 25 del tren històric i quatre del tren convencional. El tren històric circula tots els dissabtes fins al 17 de juliol i des del 21 d’agost fins al 30 d’octubre, excepte festius; mentre que el tren convencional ho farà els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d’agost.

La divisió de Turisme d’FGC gestiona sis estacions de muntanya (La Molina, Vall de Núria, Vallter, Boí Taüll, Espot i Port Ainé), quatre trens turístics (Cremallera de Montserrat, Cremallera de Núria, Tren del Ciment i Tren dels Llacs), tres funiculars (Funicular de Sant Joan i Funicular de la Santa Cova, a Montserrat; i Funicular de Gelida) i el Parc Astronòmic del Montsec. Sota aquestes línies podeu recuperar la presentació de la temporada d’estiu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació